Obeležen Međunarodni dan porodice

Savetovalište za brak i porodicu pri Centru za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja LJubica“ obeležio je međunarodni Dan porodice, dodelom nagrada pobednicima konkursa „Želim da predstavim moju porodicu“. Na konkurs koji je organizovan preko društvene mreže Fejsbuk stiglo je 35 literarnih i likovnih radova, a nagrađeno je 15. Kako bi pomogli porodici i pokazali značaj humanosti, solidarnosti i zajedništva, uslov za učešće na konkursu bila je uplata pomoći za malog Gavrila Đurđevića.

Nagrade je u ime grada Kragujevca, koji je obezbedio finansijska srestva za nagrade, uručila dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Obeležavanjem Dana porodice želimo da istaknemo prave porodičnih vrednosti. Ove godine to činimo u uslovima prilagođenim aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, zbog koje je, pored mnogobrojnih aktivnosti izostala i jedna od najradosnijih– izlet za sve članove porodice nagrađenih na konkursu, podsetila je dr Damnjanović. Konkurs koji je ove godine imao i humanitarni karakter na najbolji mogući način predstavlja snagu i jačinu porodice, promoviše prave porodične vrednosti, a najveće su, poručila je Damnjanović stabilnost, jačina i ljubav prema bližnjem svom.

Generalna Skupština Ujedinjenih nacija 15. maj proglasila je za Međunarodni dan porodice 1993. godine a Savetovalište za brak i porodicu uz podršku grada Kragujevca obeležava ga tradicionalno 11 godina.

Ovogodišnje obeležavanje Dana porodice ima simbolični humanitarni karakter kojim pokušavamo da podstaknemo altruizam kod svih građana a posebno porodica i dece, kazala je Snežana Stevanović, direktorka Centra za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja LJubica“. Iako smo više od godinu dana posvećeni očuvanju zdravlja, prevenciji, lečenju i rehabilitaciji obolelih od Kovida – 19, cilj nam je isti – da promovišemo porodicu i pokažemo koja je njena snaga i vrednost, a rekla bih, kazala je Stevanović da će aktuelna pandemija i sama pokazati da je porodica nešto što je vrlo značajno za svakog pojedinca.

Svečanoj dodeli nagrada na kojoj su glumci SuperMama agencije izveli predstavu „Tamna strana Meseca“, pridružio se i otac malog Gavrila kome je na inicijativu Savetovališta, grad Kragujevac, a po želji porodice Đurđević poklonio mašinu za pranje sudova.

Post Author: Milan

Ostavi komentar