Grad Kragujevac dobio prvi pet park

Prvi pet park u Kragujevcu nalazi se u centru grada, iza zgrade Gradske uprave. Nastao je na predlog građana ovog dela grada, a prema rečima Maje Angelovski, članice Gradskog veća za komunalne delatnosti u planu je uređenje još dva pet parka. Obilasku prvog pet parka prisustvovala je i Sanja Tucaković, članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

U okviru ograđenog prostora koji zauzima površinu od 1 ara postavljene su sprave za pse, klupe i informativna tabla sa pravilima ponašanja. U okviru jednog ovako ograđenog prostora naši građani će moći da puste svoje pse da se istrče, da se igraju bez bojazni da nekome smetaju. Formiranjem pet parkova podiže se kvalitet života svih građana. Na ovaj način olakšaćemo svakodnevno funkcionisanje vlasnika pasa, vodićemo više računa o opštoj higijeni, a izaćićemo u susret i građanima koji se plaše pasa – kazala je Angelovska.

U skladu sa zaključenim ugovorom sa firmom „Šumadija doo“, u planu je da se formiraju još dva pet parka na teritoriji grada. U toku su radovi na uređenju drugog pet parka u okviru Velikog parka koji će biti veći i zauzimaće prostor od 3 ara, a treći će biti takođe u centru grada.

Post Author: Milan

1 thought on “Grad Kragujevac dobio prvi pet park

    Ivana

    (27 марта, 2024 - 3:52 am)

    Svaka čast za ideju i realizaciju. Počinjeno da lazqista budemo grad a ne palanka.

Ostavi komentar