Održan Youthspeak forum u Kragujevcu

Juče je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, održana najveća globalna konferencija mladih, YouthSpeak Forum, u organizaciji AIESEC-a.

Tema YouthSpeak Foruma su ciljevi održivog razvoja koji se svake godine neguju kroz razne aktivnosti i studije slučaja.

Tema ovogodišnje konferencije je bila održivo korišćenje resursa.

Učesnici, koji su ove godine došli u velikom broju, su na konferenciji imali su priliku da učestvuju na dve studije slučaja, od kojih je jedna kreirana od strane naših nacionalnih partnera, kompanije Coca-Cola HBC Srbia, ali i da čuju inspirativni govor Aleksandre Branković, ekonomiste koja više od 20 godina aktivno istražuje oblasti ekonomije i javnih politika, a glavna polja istraživanja su joj makroekonomija, javne finansije i održivi razvoj. Trenutno je angažovana na Horizon 2020 projektu pod akronimom upPE-T, koji je usmeren na razvoj novih tehnologija u cilju boljeg recikliranja plastične ambalaže.

Pored toga učesnici su imali priliku da učestvuju u Networking-u gde su aktivno razgovarali sa predstavnicima kompanije Coca-Cola HBC Srbija i predstavnicima organizacije AIESEC.

Ovim putem se zahvaljujemo svim partnerima, govornicima i učesnicima ovogodišnjeg YouthSpeak Foruma.

AIESEC je nevladina, ne-partijsku i ne-za-profit organizacija sa konsultativnim statusom pri Ekonomskom i socijalnom savetu Ujedinjenih nacija (ECOSOC), povezana sa UN DPI, članica ICMIO i priznata je od strane UNESCO-a.

Post Author: Milan

1 thought on “Održan Youthspeak forum u Kragujevcu

Ostavi komentar