Sertifikati za mlade preduzetnike Kragujevca

Na završnoj konferenciji održanoj povodom realizacije projekta „Možeš i ti postati mladi preduzetnik grada Kragujevca“, uručeni su sertifikati sedmoro grantista sa najboljim poslovnim planovima, koji su sada osnovali svoje firme i postali deo privatnog sektora.

Reč je o projektu za koji je Ministarstvo omladine i sporta ukupno dodelilo sredstva u iznosu od 2,4 miliona dinara, a koja su podeljena grantistima. Nosioci projekta su grad Kragujevac i Kancelarija za mlade u partnerstvu sa Biznis Inovacionim Centrom Kragujevac i Univerzitetom u Kragujevcu.

Mladima koji su osnovali svoje firme, Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerziteom, poželeo je da budu vredni i marljivi, jer bez rada nema ni uspeha. Takođe im želim da faktor sreće bude na njihovoj strani kako bi njihove firme postale uspešne, a istovremeno se i nadam da će se setiti svojih početaka. Ni velike kompanije nisu bile u tom formatu pri osnivanju i to je put koji svi preduzetnici moraju da prođu. On je zamolio grantiste da svoju priču nastave, da neguju inovativnost i rad, kako bi mlade inspirisali i poručili im da svojim radom mogu mnogo da urade za sebe.

Pomoćnik gradonačelnika je poručio mladim ljudima koji nisu dobili grantove, a koji imaju ideja, inovativni su i vredni, da ostanu čvrsto pri svom stavu i nastave s preduzetničkim načinom razmišljanja kako bi u budućnosti osnovali svoje firme, a Grad će nastaviti da radi na sličnim projektima usmerenim ka unapređenju zapošljivosti mladih ljudi u Kragujevcu.

Univerzitet u Kragujevcu je dao svoj doprinos na obukama koje su neophodne mladim preduzetnicima, kazao je rektor Univerziteta u Kragujevcu Nenad Filipović. Univerzitet u Kragujevcu će svojim resursima, infrastrukturom i obukama pomoći svim mladim preduzetnicima da se što pre osamostale i da u tom smislu nastave da grade svoje karijere.

Nakon dodele sertifikata, mladi preduzetnici predstavili su svoje novoosnovane firme i delatnosti kojima će se baviti, među kojima ima standardnih i klasičnih, kao i savrmenih i inovativnih kao što su 3D štampa, proizvodnja video igara, proizvodnja uređaja za poboljšanje energetske efikasnosti i druge.

Post Author: Milan

Ostavi komentar