Ne zna se šta će biti sa Kragujevčanima koji se vraćaju sa letovanja

Kragujevački Dom zdravlja je danas, za televiziju Kurir rekao da ne zna kako da postupi sa pacijentima koji se vraćaju iz inostranstva.

Putovanja danas nose određeni rizik, a Kragujevac nije siguran kako da odgovori na te izazove. Naime, prema rečima Kurira, Dom zdravlja nije dobio zvaničan dokument, niti preporuke od nadležnog Ministarstva kako da postupa sa ljudima koji se iz inostranstva vraćaju u Srbiju. Kako navode, samo su videli preporuke iz medija, a Gradska uprava kaže da to nije u njihovoj nadležnosti.

Reč je o odluci republičkog Kriznog štaba da se, od danas, sprovodi poseban zdravstveni nadzor onih koji ulaze u Srbiju.
Kako piše na sajtu Ministarstva zdravlja, svi koji ulaze u Srbiju, treba da urade onlajn test sa pitanjima o simptomima vezanim za korona virus. Rezultat popunjenog testa treba da kaže putnicima da li da se jave Kovid ambulanti ili ne.
Nadzor traje deset dana, što znači da svako ko je ušao u Srbiju, treba da popuni onlajn test još jednom, nakon deset dana, kako bi zdravstveni sistem bio siguran u rezultate.
To je ono što se nalaže na republičkom nivou i važi za sve gradove i opštine, ali da bi neka odluka bila sprovedena, potrebna su praktična rešenja, kojih trenutno nema u Kragujevcu.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar