ZVANIČNO: Radnički 1923 novi superligaš!

Posle punih šest godina, grad Kragujevac će od predstojeće jeseni ponovo imati superligaša u fudbalu. Nakon današnjeg poraza ekipe IMT-a od pančevačkog Železničara, fudbaleri Radničkog 1923 su dva kola pre kraja takmičenja u Prvoj ligi Srbije i matematički obezbedili plasman u najviši rang takmičenja.

Nakon jučerašnje pobede nad Trajalom, “crvenima” je za promociju u Super ligu Srbije bio dovoljan još jedan bod u poslednje dve utakmice, ali s obzirom da IMT nije uspeo da pobedi pančevački Železničar, Kragujevčani su došli u situaciju da već danas mogu da proslave povratak u superligaško društvo.

I pored ispunjenog cilja, učenici Dejana Joksimovića će u poslednja dva kola pokušati da sačuvaju prvo mesto na tabeli, koje im po svemu prikazanom tokom ove sezone apsolutno pripada, kako bi na velika vrata ušli u elitu.

Plasman u Super ligu predstavlja veliku satisfakciju za sve ljude koji su tokom minulih godina uložili ogroman trud u pravcu konsolidacije kluba, koji je ne tako davno bio u ozbiljnoj krizi, zatim za sve igrače i trenere koji su tokom svih ovih godina pružili značajan doprinos rezultatima kluba, kao i na naše verne navijače, koji su tokom svih ovih godina bili uz svoj Radnički 1923 i davali mu vetar u leđa na putu povratka u sam krem srpskog fudbala.

Želja svih u klubu je da Radnički 1923 u godinama koje slede postane standardni superligaš, da se fer i sportski bori na zelenom terenu i da služi za ponos svim Kragujevčanima.

Post Author: Milan

Ostavi komentar