U Kragujevcu otvoren košarkaški teren posvećen Rašku Katiću

U kragujevačkom naselju Aerodrom, mladi i rekreativci dobili su danas košarkaški teren sa profesionalnom podlogom – poklon kompanije Mozzart u okviru akcije „Sto terena za jednu igru“.

Teren je dobio ime po proslavljenom kragujevačkom košarkašu Rašku Katiću koji ga je u prisustvu velikog broja mladih sportista kluba „Radnički“ iz koga je potekao, građana i ljubitelja sporta svečano otvorio.

Zadovoljstvo je što mogu da otvorim jedan ovako prelep teren, kazao je Katić. Nisam rođen u naselju gde je teren podignut ali sam rođen u gradu gde se on nalazi. Voleo bih da budem primer da nešto može malo i drugačije, bez savršenog talenta, idealnog pionirskog, kadetskog i juniorskog staža već sa puno truda, rada i volje. Voleo bih, da na ovom terenu klinci i koji nisu tako savršeno talentovani ali imaju puno želje, naprave svoje prve korake i pokažu da i poslednji mogu da budu prvi. Košarku nikada nisam osećao kao svoju profesiju veća kao igru i mišljenja sam da sva deca koju kreću ovim stopama, bez obzira na to da li su fudbaleri, košarkaši ili nešto drugo, sport shvate kao igru, a rezulati će sami doći, poručio je Katić.

Košarkaški teren u Kragujevcu je 88. koji je komapnija Mozzart obnovila u okviru velike društveno odgovorno akcije „Sto terena za jednu igru“ sa ciljem da mladima vrati sport i deci obezbedi nova mesta za druženje i okupljanje.

Na ovakvim, uslovno rečeno, malim terenima, stasavale su mnoge naše košarkaške legende i nadamo se da ćemo nekog od klinaca koji su imali priliku da danas prvi testiraju novi teren, dočekati na balkonu prestonice naše države, kazao je Bojran Popović iz kompanije Mozzart i zahvalio se Rašku Katiću na podršci i što je svojim primerom pokazao deci kako se radom i posvećenošću stiže do velikih visina. Zahvalnost dugujemo i lokalnoj samoupravi, gradonačelniku Dašiću i članu Gradskog veća za sport Stevoviću na velikoj logističkoj podršci, upornosti i nastojanju da Kragujevac dobije što više ovakvih mesta, jer nema sumnje da je grad koji to zaslužuje. Imajući u vidu naš zajednički cilj a to je da kvalitet života u lokalnoj zajednici podignemo što više, uveren sam, kazao je Popović da je ovo tek početak naše saradnje i da nas očekuju veliki projekti.

Od početka svog mandata gradonačelnik Nikola Dašić, zadao nam je ciljeve kojima treba da jačamo sportsku infrastrukturu, otvorene terene za male sportove i gradimo pozitivan stav. Prisustvo velikog broja dece i omladine, zadovoljstvo i radost koje ovde vidimo govori nam da je ovo prava stvar, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. O određivanju lokacije za teren sa kompanijom Mozzart razgovarali smo krajem prošle godine i drago mi je što su ga posvetili našem proslavljenom košarkašu i velikom lokal patrioti Rašku Katiću koji je mnogo zadužio i Kragujevac i Radnički. Ovakvim jakim marketinškim poduhvatom, kompanija Mozzart je tek otvorila svoja vrata kojim će grad Kragujevac dobiti srećnu omladinu i stvarati sjajne sportiste, poručio je Stevović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar