Šumadinci “izrešetali” Novosađane i stavili tačku na rezultatsku krizu

Posle dužeg vremena konačno ovacije za fudbalere Radničkog 1923, koji su ubedljivom pobedom u susretu sa novosadskim superligašem, ekipom Mladosti GAT, prekinuli niz od četiri vezana poraza – 3:0 (2:0). Pobedu “crvenih” najavio je debitant Marko Šimić u 11. minutu, da bi u nastavku susreta zablistao Milutin Vidosavljević, čiji su pogoci u 39. i 58. minutu osigurali Kragujevčanima osvajanje preko potrebnih bodova.

Imperativ pobede nije vezao noge izabranicima trenera Dejana Joksimovića, koji su pred nekoliko stotina svojih pristalica na stadionu “Čika Dača” pružili jednu od najboljih partija u dosadašnjem delu sezone, krunisanu ubedljivim trijumfom od tri gola razlike.

Kragujevački superligaš je današnju utakmicu započeo u izmenjenoj formaciji, sa četvoricom igrača u zadnjoj liniji, i sa debitantom Markom Šimićem u ulozi centralnog napadača.

Hrvatski internacionalac je nakon samo jedanaest minuta igre pokazao zbog čega su ga u dalekoj Indoneziji doživljavali kao fudbalskog “superstara”. Idealan centaršut Nemanje Tomića iz kornera iskusni napadač je snažnim udarcem glavom sa nekih desetak metara pretvorio u pogodak, čime se na najbolji način predstavio kragujevačkoj publici.

Pritisak Radničkog 1923 nastavio se i nakon vodećeg gola. Vidosavljević se našao u šansi posle prodora i povratnog pasa Tomića, ali mu je lopta ostala iza leđa. Na drugoj strani, gosti su uspeli da zaprete posle centaršuta Ilića sa leve strane, međutim, Cvetinović je sjajno reagovao ispred Katanića.

Igrao se 38. minut kada je nakon nepropisnog starta golmana ekipe Mladosti GAT Alekse Milojevića nad Milutinom Vidosavljevićem sudija Marković opravdano pokazao na “belu tačku”. Uprkos ustaljenom verovanju da igrač nad kojim je načinjen prekršaj ne treba da izvodi kazneni udarac, Vidosavljević je preuzeo odgovornost, namestio loptu “na kreč” i duplirao prednost svog tima.

Zaostatak od dva gola na poluvremenu primorao je Novosađane da se dodatno otvore u nastavku utakmice i pomere zadnju liniju bliže centru igrališta, što su Kragujevčani znali da iskoriste i posle munjevito izvedene kontre u 58. minutu stigli su i do trećeg pogotka. Ponovo je strelac bio Vidosavljević, koji je nakon odlične asistencije danas veoma raspoloženog Čolovića rutinski savladao Milojevića.

Mada je tri puta kapitulirao na današnjoj utakmici, čuvar mreže Mladosti ujedno je i najzaslužniji što njegov tim nije pretrpeo još ubedljiviji poraz u srcu Šumadije.

Prvo je sjajnom paradom zaustavio udarac Stefana Čolovića glavom, da bi potom osujetio i pokušaj Brazilca Evandra, još jednog debitanta u redovima kragujevačkog tima, koji je dobio šansu u poslednjih pola sata utakmice.

Na kraju ubedljiva i zaslužena pobeda “crvenih”, koji na prvu prvenstvenu pauzu odlaze sa učinkom od dvanaest osvojenih bodova.

Ono što Kragujevčane očekuje nakon prvenstvenog predaha, to su dva uzastopna gostovanja, najpre subotičkom Spartaku, a potom i imenjaku iz Niša.

JOKSIMOVIĆ: PRVI GOL ODREDIO DALJI TOK UTAKMICE

Laknulo je strategu “crvenih” Dejanu Joksimoviću nakon ubedljivog trijumfa njegovog tima u susretu sa novosadskom Mladošću, kojim je prekinut niz od četiri uzastopna neuspeha. Iako se čini da su Kragujevčani pronašli putokaz za izlazak iz rezultatske krize, Joksimović “spušta loptu” i najavljuje još žešći rad tokom predstojeće prvenstvene pauze.

– Mislim da je naš prvi gol posle prekida odredio dalji tok utakmice. Ideja nam je bila da taj prostor iza zadnje linije protivničke odbrane konstantno napadamo pasom, trčanjem… Iz jedne takve situacije došao je penal i drugi gol, nakon čega je sve bilo mnogo lakše. Iskontrolisali smo utakmicu do kraja, propustili još situacija da pobedu učinimo ubedljivijom, ali sve u svemu možemo biti i te kako zadovoljni današnjom igrom i rezultatom. Moram reći da je pritisak na ekipu u nekom prethodnom periodu bio ogroman, ali su ga igrači stoički izdržali. Svesni smo da ovom pobedom nismo uradili ništa spektakularno i da je još mnogo utakmica pred nama. Predstojeću pauzu u prvenstvu iskoristićemo da podignemo nivo fizičke pripremljenosti i unapredimo neke elemente u samoj igri – izjavio je Joksimović nakon utakmice.

Novosađani su posle dobrih izdanja u poslednja dva kola u potpunosti podbacili na gostovanju u srcu Šumadije. Trener Mladosti GAT Aleksandar Linta bio je krajnje nezadovoljan voljnim momentom svojih igrača, koji su prema njegovim rečima delovali “tromo i kilavo”.

– Od početka utakmice delovali smo nekako tromo, kilavo, bez prave energije. Primili smo prvi gol iz prekida, pa onda drugi iz penala, što je usmerilo dalji tok utakmice na stranu Radničkog. Pokušali smo da napravimo reakciju u nastavku utakmice, promenili smo čak i sistem igre, ali je sve to bilo nedovoljno da se ozbiljnije ugrozi gol Radničkog. Sigurno da nas je i nešto lošiji teren sprečavao da razvijemo neki naš model igre, ali to svakako ne može da bude alibi za jedno ovako slabo izdanje. Radnički je danas delovao znatno moćnije i brže u odnosu na nas, energetski su bili na daleko boljem nivou, i zasluženo su pobedili. Nadam se da nas ovaj poraz neće previše poremetiti, a pauza koja sledi dobro će nam doći da se malo pregrupišemo i onda krenemo iz početka – smatra nekadašnji strateg kragujevačkog tima, koji je nakon epizoda u Voždovcu i Radniku iz Surdulice početkom avgusta seo na klupu novosadskog superligaša.

RADNIČKI 1923 – MLADOST GAT 3:0 (2:0)

KRAGUJEVAC
Stadion: “Čika Dača”.
Gledalaca: 600.
Sudija: Momčilo Marković (Beograd).
Pomoćnici: Miloš Miškeljin (Beograd), Nikola Antić (Niš).
Strelci: Šimić u 11, Vidosavljević u 39. iz jedanaesterca i 58. minutu.
Žuti karton: Ivanović (Radnički 1923).

RADNIČKI 1923: Leković, Vlajković (od 88. Janković), Pecelj, Ivanović, Cvetinović, M. Vidović, Krajišnik, Čolović (od 78. Stoiljković), Vidosavljević (od 88. Zorić), Tomić (od 78. Srnić), Šimić (od 62. Evandro). Trener: Dejan Joksimović.

MLADOST GAT: Milojević, Mijić, Ilić (od 46. Mlađović), Kovačević, Milovanović, Sekulić, Radulović, Arsić (od 85. Marušić), Dimitrov (od 75. Popović), Savković (od 64. Denić), Katanić (od 64. Vidakov). Trener: Aleksandar Linta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar