Zamenjena stolarija u školi u Velikim Pčelicama

U izdvojenom odeljenju OŠ „Svetozar Marković“ u Velikim Pčelicama završeni su radovi na zameni stolarije. Stolarija je zamenjena i u drugim izdvojenim odeljenjima, kao i u samoj matičnoj školi. Radove finansira Ministarstvo prosvete, a ukupna vrednost iznosi devet miliona dinara.

S obzirom da u ovom selu ima mnogo dece, planirano je da jednu od učionica uredimo i opremimo za njih, rekao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje, prilikom obilaska škole u Velikim Pčelicama. Postoji i zahtev roditelja da se ovde oformi mešovita vrtićka grupa i mi za te potrebe želimo da opremimo jednu učionicu. Sredstva smo obezbedili iz Projekta „Inkluzija dece u predškolsko obrazovanje i vaspitanje“, koji finansira Ministarstvo prosvete. Iz tog Projekta biće izdvojeno 2,25 miliona dinara za uređenje prostorija za decu predškolskog uzrasta u školama u seoskim i prigradskim sredinama.

Nakon toga, uradićemo podove, sredićemo školsko dvorište, tako da će ovo biti jedna od najlepših seoskih škola na teritoriji grada Kragujevca. Inače, ova škola je takođe planirana i za nastavu u prirodi, kako bi u letnjem periodu đaci iz grada ovde dolazili na jednodnevnu rekreativnu nastavu, kazao je Aleksić.

U ovoj godini, planirana je zamena stolarije i u OŠ „Jovan Popović“ i OŠ „Treći kragujevački bataljon“. Rekonstrukcija škole u Ramaći, prema rečima Aleksića, zavisi od rezultata ispitivanja tla koje je uradio nadležni Institut. U narednih nekoliko dana očekujemo da otpočnu radovi na betoniranju dvorišta škole u Stragarima, za koje je grad Kragujevac opredelio četiri miliona dinara, najavio je Aleksić.

Četvorogodišnju školu pohađa 18 đaka, a imamo i predškolaca, kaže učitelj Ivan Simović. Svake godine imamo sve veći broj dece. Znači nam mnogo sve što je urađeno u poslednjih šest godina, jer su nam stvoreni bolji uslovi za rad. Tome su doprineli Grad, direktorka škole, ali i lokalno stanovništvo. Svi smo se udružili, istakao je Simović, da školu vratimo u nekadašnje stanje kada je ovde bilo 500 đaka.

Post Author: Milan

Ostavi komentar