NOVOGODIŠNJI INTERVJU – Za Novu, 18 pitanja za Milicu Marković

Prema statistici njeno ime je najčešće žensko ime u Srbiji, a prezime joj je na sedmom mestu, tako da osobu sa ovim imenom i prezimenom možete sresti vrlo često. Devojku ovakvog profila – vrlo retko. Ona je redovan student, bivši učenik specijalizovanog odeljenja, suvlasnica agencije, i vrlo uspešna na polju modelinga. Ona je Milica Marković! Za naš portal odgovara  na novogodišnji intervju.

Foto:www.fotkajkg.com

 

Kada je počelo tvoje interesovanje za svet modelinga, i šta je uticalo na tvoje opredeljenje?

Kada sam bila baš mala, roditelji su odveli moju stariju sestru Anđelu na kurs za modele. Međutim, kako sam ja pokazala veliko interesovanje, upisali su i mene. Imala sam oko šest godina i tada sam prvi put prošetala modnom pistom i imala prvo profesionalno slikanje.

Foto: Privatna arhiva

 

Kojim je tokom išla tvoja karijera u osnovnoj školi, a kako za vreme srednjoškolskih dana?

Tokom osnovne škole sam radila samo sa lokalnim brendovima, kao i na početku srednje. Nešto kasnije, u drugom razredu srednje škole, prvi put sam otputovala i radila ozbiljnije poslove, poput nedelje mode, domaćih i stranih dizajnera.

Foto: www.fotkajkg.com

 

U Prvoj gimnaziji si bila učenica Specijalizovanog matematičkog odeljenja. Da li je bilo teško uklopiti vreme za školu i vreme za modeling?

Prirodne nauke su me uvek interesovale. Kako sam još u ranijim danima  osnovne škole pokazivala uspeh iz matematike i fizike, odlučila sam da upišem specijalizovano matematičko odeljenje u gimnaziji, u sedmom razredu, što sam kasnije i nastavila u srednjoj. To mi je bila jedna od najboljih odluka. Davalo mi je dovoljno vremena da se posvetim modelingu i ostalim aktivnostima pored škole, a naučila me je da radim, razmišljam i organizujem svoje vreme.

Foto: Privatna arhiva

 

Milice, naša sugrađanka Marija Šerifović je jednom izjavila da ko želi da se bavi ozbiljno estradom da ne može karijeru u Srbiji graditi iz Kragujevca, a karijeru u Evropi i svetu ne može iz Beograda. Da li po tvom mišljenju to važi i za svet mode?

U svetu mode, poznato je da se dosta putuje. Naravno da je lakše uspeti u većim gradovima, centrima mode, ali ja sam svoju karijeru upravo gradila iz našeg prelepog grada.

Foto: www.fotkajkg.com

 

Kada je ozbiljnije krenula tvoja karijera?

Kao što sam već pomenula, u drugom razredu srednje škole. To i jeste pravo vreme da se krene ozbiljnije.

Foto: Privatna arhiva

 

Da li nam možeš nešto više reći o tvojim angažmanima u inostranstvu ?

U inostranstvu je dosta drugačije, ima više posla, samim tim i kastinga. Život modela podrazmeva dnevno desetak kastinga koji se obiđu, ako se ne radi taj dan, a vikendi su uglavnom slobodni. Tako je bilo i sa mnom.

Foto: www.fotkajkg.com

 

Takođe si jedna od vlasnica modne agencije Diva Model Menagement. Da li nam možeš reći nešto više o tome; o samoj agenciji, i kako se jedna mlada devojka snalazi u svetu biznisa? 

Agenciju sam pokrenula vrlo brzo nakon upisa na fakultet. Zbog dosta slobodnog vremena na dnevnom nivou, a kako me sâm fakultet uči organizaciji, mislim da je to bio dobar potez, jer baviti se biznisom u marketu koji dobro poznajete, ne može da pođe na loše. Imam još jednu partnerku koja je divna i sjajno se uklapamo sa vremenom, i za skoro tri godine, radimo svaki dan i napredovali smo baš dosta.

Foto: Koki Jovanović

Student si smera Informacioni sistemi i tehnologije na Fakultetu organizacionih nauka. Da li ti sâm naziv fakulteta pomaže da bolje organizuješ svoje vreme? (smeh) Kako je uklopiti fakultet i posao? Da li jedno trpi zbog drugog, ili ne ? Ili si uspela da spojiš lepo i korisno, i da li ti je samo studiranje pomoglo nešto oko tvojih interesovanja za svet modelinga?

Kada nešto volite, nije vam teško da to radite. Poznato je da se tehnologija razvija iz dana u dan i kako je to jedna velika sfera mog interesovanja, nije mi nikako teško da uklopim sa poslom. 

Foto: www.fotkajkg.com

Da li si imala podršku porodice, prvenstveno roditelja, ali i starije sestre, za stvari kojima se baviš? Ako jesi koliko ti je to značilo?

Motiv da nastavim dalje jeste zapravo moja porodica. U njihovom pogledu znam koliko ih učinim srećnim svakim svojim uspehom, a to je ono što mene najviše ispunjava i čini najsrećnijom. Uvek su verovali u mene i bodrili me. I dan danas se često konsultujem sa njima pri donošenju većih odluka.

Foto: Privatna arhiva

 

Da li je uopšte bilo „zlih jezika“? Da li te je to pogađalo?

‘Zlih jezika’ je uvek bilo i uvek će ih biti, to je nešto što prati ljude koji napreduju. Ja se ne obazirem na takve stvari i ne dotiče me.

Foto: www.fotkajkg.com

 

Pošto si student FON-a, a bila si pre toga SM, da li se učestvovala u nekim projektima, išla na takmičenje, bila deo nekih organizacija?

Na takmičenja sam išla u osnovnoj i srednjoj školi. Što se tiče organizacija, bila sam deo studentskog parlamenta Fakulteta organizacionih nauka, i radila sam na par projekata organizovanih od strane njiih.

Foto: Privatna arhiva

 

Kragujevčani te pamte i po srednjoškolskoj emisiji „Gledaj i kuliraj“. Reci nam nešto više o tome?

‘Gledaj i kuliraj’ je bilo jedno zanimljivo iskustvo za mene. Upoznala sam puno zanimljivih ljudi, radili smo dosta, ali je pre svega to predstavljalo jedno veliko druženje. 

Foto: www.fotkajkg.com

 

Živiš u Beogradu. Zbog čega ti najviše nedostaje KG ?

Naš grad nosi posebnu čar i svaki moj dolazak za mene znači odmor i pronalazak nekog posebnog mira. Najviše mi nedostaje moja porodica, kuća i moj pas. 

Foto: Privatna arhiva

 

Kada nekome pričaš o svom gradu, šta mu uglavnom napominješ ?

Uglavnom istorijske činjenice, da je bio prestonica za vreme Miloša Obrenovića, i sve bitnije momente toga perioda, moju srednju školu, prvu u Srbiji pod Srbima, tj. Prvu gimnaziju, naše prvo pozorište, a zatim naravno ne zaboravljam Spomen-park Šumarice. 

Foto: www.fotkajkg.com

 

Kada nekoga dovodiš u svoj rodni grad, gde ga obavezno vodiš. I na koja mesta još ?

Obavezno ljudima pokažem pomenuta mesta iz prethodnog odgovora, kao i Veliki park, jezero u Šumaricama, a uveče ih obavezno vodim u Buena Vistu i ostatak klubova i kafića po Kragujevcu, jer je obično veoma veselo i puno mladih ljudi. 

Foto: www.fotkajkg.com

 

Milice, koja ti je prva asocijacija na pominjanje i po čemu pamtiš Veliki park?

Veliki park pamtim pre svega po radionicama iz matematike održavanim na PMF-u iz mlađih dana, jer sam uvek sa društvom provodila vreme tamo nakon radionica. Nešto kasnije, tamo samo često šetala u kasnijim satima, pre nego što su izlasci u grad postali aktuelni, jer je tu uvek bilo puno ljudi. 

Foto: www.fotkajkg.com

 

Šta želiš sebi u novoj 2018?

Sebi želim da ispunim ciljeve koje sam zacrtala, poput diplomiranja, obilaska još nekih država, kao i pokretanja nekih novih ideja koje imam.

 

Foto: www.fotkajkg.com

 

A šta našim čitaocima?

Čitaocima ne želim ništa manje od ispunjavanja svojih ciljeva za ovu godinu, i standardno puno sreće i zdravlja. 

Foto: www.fotkajkg.com

 

 

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar