Završni radovi na saobraćajnici u ulici Košutnjački vis

Asfaltiranje nove saobraćajnice u ulici Košutnjački vis, koja povezuje naselje Košutnjak sa gradom i predstavlja nastavak Južne obilaznice oko Kragujevca, u završnoj je fazi.

Ova ulica, duga oko 2 kilometra, jako je značajna pre svega za njene žitelje, ali i kao tranzitni pravac ka Ilićevu, rekao je zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović koji je danas sa saradnicima obišao završne radove. Ona će povezati ovaj deo grada i Ilićevo sa Južnom obilaznicom, a odatle pravo do auto puta. Zato nam je ona bila važna i zato smo ovoliko energije uložili u njeno asfaltiranje. Napravili smo nešto što treba da služi na ponos Kragujevčanima.

Pored ove ulice, u prethodne dve godine, podsetio je Momčilović, urađen je čitav niz drugih među kojima su ulice dr Živka Topalovića, Bate Radakovića, Sarajevska, Martina Bage, tako da smo ovde završili ceo taj ciklus asfaltiranja koji smo postavili sebi kao prioritet pre par godina. Ostala je samo još ulica Kadinjača, koja je takođe komplikovana za izvođenje i jako skupa. Procenjena vrednost radova je preko milion evra, ali sa svim imovinskim i drugim problemima koji je prate rešeni smo da je završimo, makar parcijalno. Radićemo u etapama i spajati taj prsten sa drugim asfaltiranim ulicama, a kada nju budemo završili s ponosom mogu da kažem da će građani u ovom delu Kragujevca imati apsolutno iste uslove kao i u centru grada. Mislim da to dovoljno govori o viziji ovog gradskog rukovodstva i nameri da nastavimo sa investiranjem u putnu infrastrukturu, jer to je nešto što građani od nas najviše traže, istakao je Momčilović. Ono što sada sledi i što je naš prioritet jesu investicije u gradske ulice. Projekat „Čista Srbija“ teče po planu i sada ulazimo u fazu rekonstrukcije kanalizacione mreže u gradskom jezgru. To naravno ne znači da ćemo stati sa investiranjem u prigradske ulice, već ćemo sve to raditi paralelno.

Prema rečima LJubiše Živkovića direktora PZP Kragujevac, radovi su se odužili zbog problema sa imovinom, ali i sa izmeštanjem stubova za električnu energiju i javno osvetljenje, što nije bio predmet ugovora. Prošle nedelje, uz saglasnost Elektrošumadije, završeno je izmeštanje tih stubova i stvoreni su uslovi da radove privodimo kraju. Danas radimo taj završni sloj na preostaloj deonici i ostaje nam da u toku sledeće nedelje uradimo horizontalnu i vertikalnu signalizaciju i da nakon primopredaje radova ulicu Košutnjački vis stavimo u funkciju.

Inače, dužina deonice je 2.032 metra, a vrednost investicije je 108,8 miliona dinara. Profil puta je dve saobraćajne trake po 3 metra, i pešačkim stazama sa obe strane od po 1,6 metara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar