Završeni radovi radovi na uređenju trga ispred Robne kuće

Završne radove na uređenju trga ispred Robne kuće koje obavlja JKP Šumadija Kragujevac  danas su obišli načelnica Gradske uprave za komunalne poslove, Zorica Đorić i direktor JKP Šumadija, Marko Vujnović.

Gradska uprava za komunalne poslove, u okviru redovnog plana i programa održavanja grada, planirala je rekonstrukciju trga na Platou ispred Robne kuće. Do sada je izvršena rekonstrukcija oštećenih behaton staza i ploča na ulazu u Veliki park, kao i pešačkih staza u ulicama Lole Ribara i Branka Radičevića, a u planu je rekonstruisanje oštećenih pešačkih staza na teritorijama mesnih zajednica Bubanj i Aerodrom, kazala je Zorica Đorić, načelnica uprave, dodavši da je u okviru parternog održavanja planirana i rekonstrukcija oštećenih i uništenih korpi za otpatke i parkovskih klupa. Ukupna planirana sredstva za ove radove na godišnjem nivou je 15 miliona dinara, od čega je do ovog trenutka realizovano oko pet miliona.

Javno komunalno preduzeće Šumadija danas izvodi završne radove na uređenju platoa ispred Robne kuće i kao što smo i obećali radovi će biti gotovi do majskih svečanosti, kazao je Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija. Na površini od 1200 kvadrata, uklonjene su i zamenjene oštećene behaton ploče kao i ivičnjaci, postavljeno je devet novih parkovskih klupa, a u narednom periodu planiramo da zamenimo i kante za javnu higijenu, rekao je on i dodao da će nakon đurđevdanskih praznika biti zamenjen kompletan cvetni rasad sezonskim cvećem, a na ulazu u pešačke  zone postavljeni stubići koji će sprečiti neovlašćen ulazak vozila i oštećenje behaton ploča. Vrednost radova koji su izvedeni na platou ispred Robne kuće je 6,2 miliona.

Post Author: Milan

Ostavi komentar