Završena edukacija dece o reciklaži

JKP „Šumadija“ uspešno je završilo još jednu edukativnu radionicu o pravilnom odlaganju ambalažnog otpada i značaju reciklaže za decu predškolskog uzrasta pod nazivom „Planeta blista kada je čista“.

U periodu od 26. februara do danas održano je 54 radionice u 31 državnom i u 18 privatnih vrtića.

Radionicama je bilo obuhvaćeno više od 1.500 mališana, a po prvi put ove godine edukacijama su prisustvovali i mališani u predškolskim ustanovama u osnovnim školama koji se nalaze na četvoročasovnom prilagođavanju.

Edukativne radionice na temu važnosti primarne selekcije ambalažnog otpada i značaja reciklaže bile su prilagođene uzrastu. Deca su učila o vrstama ambalažnog otpada, načinu odlaganja i kroz igru i bojenje su primenili usvojeno znanje odlaganjem obojenih sličica limenke, flaše i knjige u žute, crvene i plave kante.

– Iz godine u godinu susrećeno se sa sve većim znanjem mališana o reciklaži i razvijenoj svesti o načinu i značaju pravilnog odlaganja ambalažnog otpada. JKP „Šumadija“ se zahvaljuje svim predškolcima i predstavnicima predškolskih ustanova na saradnji i očekujemo uspešan nastavak planiranih eduacija i u narednoj godini, poručuju iz tog javnog preduzeća.

Post Author: Milan

Ostavi komentar