Zavod za urgentnu medicinu obeležio 40 godina postojanja

Zavod za urgentnu medicinu 40 godina postojanja obeležio je danas Svečanom akademijom u Velikoj sali Skupštine grada Kragujevca kojoj su prisustvovali državni sekretar Ministarstva zdravlja Republike Srbije Aleksandar Milošević, predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović i saradnici svih zdravstvenih, obrazovnih, bezbednosnih i spasilačkih ustanova i institucija.

Čestitajući četrdesetu godišnjicu rada Službe hitne pomoći u Kragujevcu i 16 godina samostalnog rada kako je nastao Zavod, Aleksandar Milošević, državni sekretar je kazao da Zavodi za urgentnu medicinu predstavljaju kičmu zdravstvenog sistema Srbije. On je istakao da će Ministarstvo zdravlja u narednom periodu nastaviti da pruža maksimalnu podršku Zavodu za urgentnu medicinu Kragujevac u svim potrebnim aspektima napredovanja zdravstvenog sistema Republike Srbije koje se ogleda u obezbeđivanju neophodne opreme i vozila. Državni sekretar je izrazio očekivanje da će Zavod organizaciju i disciplinu na poslu podići na još viši nivo, što će se nagraditi kroz stalni rast zarada u zdravstveni ustanovama.

U ime grada Kragujevca jubilej je Zavodu za urgentnu medicinu Kragujevac čestitao predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, naglasivši da iza njih stoji četiri decenije uspešnog rada i razvoja. Podrške koju pružaju država Srbija i grad Kragujevac ne bi bilo da nije predanog rada i posvećenosti zaposlenih u Zavodu, njihovog značaja za celokupan zdravstveni sistem a posebno pružanja medicinske pomoći našim građanima kojima su u nesreći i bolesti uvek prvi telefonski poziv. Predsednik Petrašinović se u ime grada Kragujevca i svih oko 200 000 građana zahvalio što brinu o njima i spasavaju najvrednije što imamo – ljudske živote i poželeo im da uspešno savladaju sve prepreke na koje nailaze a Grad će uvek biti tu da im pomogne.

U Svečanoj sali obeležili smo 30 godina postojanja i odlučili da to bude i ove godine, sa Gradom koji je jedna karika u lancu Zavoda za urgentnu medicinu. Proteklih deset godina prošlo je kao tren, radili smo svoj redovni posao, lomili se sa elementarnim nepogodama, saobraćajnim nesrećama sa više povređenih, svi zajedno prošli period korone i imali sreće da uz pomoć Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje obnovimo vozni park i dobijemo najsavremeniju opremu. Uz edukaciju koju stalno vršimo spremni smo da odgovorimo svim izazovima, kazala je vd direktora Zavoda za urgentnu medicinu dr Gordana Đokić.

Na Svečanoj akademiji povodom 40 godina postojanja Zavod za urgentnu medicinu dodelio je medalje svojim penzionisanim radnicima. Plaketu za doprinos radu i razvoju Zavoda uručena je prim. dr sci med. Draganu Milojeviću, a povelju kao najviše priznanje ove godine dodeljeno je Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje koje je uručeno Mirjani Uzunović – Mako, direktorki Sektora za ugovaranje zdravstvene zaštite.

Post Author: Milan

Ostavi komentar