Zanavljanje kadrova zajednički je cilj Doma zdravlja i Ministarstva zdravlja

U Domu zdravlja Kragujevac radi se sve ono o čemu pričam, a jedino što bi se moglo dodati je neka od specijalističkih službi, psihijatrija ili neurologija, kazala je ministarka zdravlja Danica Grujičić po obilasku uprave Doma zdravlja i razgovora sa rukovodstvom ustanove. Ona je istakla da su Domovi zdravlja uradili 95% tokom kovida, jer su pregledali stotine hiljada ljudi, napravili pravu trijažu i poslali u bolnice one koje je trebalo poslati u bolnice.

Dom zdravlja u Kragujevcu je primer kako treba da se radi u Srbiji – ostvaruju lepu saradnju između kolega u primarnoj i tercijarnoj zdravstvenoj zaštiti, imaju fantastičnu patronažnu službu i odličan plan obilaska svojih starijih pacijenata. Imaju sve, preventivu i razumevanje Grada i čitavog Okruga što je jako dobro, jedino nedostaju digitalni mamograf i mladi kadrovi. Ministarka je pozvala svih 1400 nezaposlenih lekara opšte prakse da se jave, jer je trećina zaposlenih u Domu zdravlja starija od 60 godina. Mi moramo naučiti da dobro planiramo kadrove kako naši osiguranici, odnosno stanovništvo, ne bi ostalo bez zdravstvene zaštite, poručila je Grujičić.

Spremni smo da učinimo sve ono što Ministarstvo zdravlja bude stavilo kao politiku u narednom periodu jer i profesorka Grujičić i mi imamo isti cilj a to je da pružimo što bolju zdravstvenu zaštitu našim građanima u gradskim i u seoskim sredinama, kazao je dr Vasilije Antić, direktor Doma zdravlja Kragujevac. Ukoliko mi budemo dobro radili biće manje posla u bolnici. Ako na vreme otkrijemo bolest lakše će se izlečiti ili operisati jer se pacijenti u terminalnom stanju ne mogu lečiti. Pored digitalnog mamografa, kadrovi su naš prevashodni cilj i zahtev prema Ministarstvu, potvrdio je direktor Antić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar