Zakazana 23. redovna sednica gradskog parlamenta

Posle održanih konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, zamenik predsednika Skupštine grada Zoran Mladenović zakazao je 23. redovnu sednicu gradskog parlamenta za 10. februar sa početkom u 9.00 sati.

Prema do sada pristiglom materijalu na dnevnom redu će biti 14. tačaka a prema rečima zamenika predsednika SG, Mladenovića, očekuje se da pristigne još predloga. Kao jednu od značajnijih tačaka za 23. redovnu sednicu, zamenik predsednika SG izdvojio je predlog plana detaljne regulacije ”Bešnjaja”. Ocenjujući da Kragujevac, kao četvrti grad po veličini u Srbiji nema izletnički centar i da će usvajanje predloga plana detaljne regulacije ”Bešnjaja” omogućiti stvaranje jednog zdravstvenog, sportskog i turističkog centra kakav Kragujevac i Kragujevčani zaslužuju. Jedna od važnijih tačaka, pored odluka o komunalnom redu i taksi prevozu, svakako jeste i odluka o izmenama i dopunama odluke o osnivanju Javnog stambenog preduzeća Kragujevac i mogućnosti direktora da uputi predlog odluke o radu tog preduzeća, a na odbornicima je da ocene da li je predlog novog poslovanja dobar za građane Kragujevca, kazao je Mladenović.

Na dnevnom redu biće i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na godišnje programe sa finansijskim planom poslovanja za 2023. godinu Centra za obrazovanje Kragujevac,GTO Kragujevac, pored rešenja o prihvatanju Programa rada i razvoja Apotekarske ustanovei izmeni godišnjeg rograma poslovanja Zastava ZZZZR d.o.o. za 2022. godinu i izveštaja o radu i poslovanju Centra za razvoj usluga socijlane zaštite ”Kneginja LJubica” za 2022. godinu.

Odbornici će na predstojećoj sednici gradskog parlamenta razmatrati i predlog PDR dela naselja Dobre vode- Bubanj – blok oivičen ulicama Zmaj Jovinom, Svetozara Markovića i Episkopa Save u Kragujevcu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar