Zabranjen rad Visokoj školi za menadžment u Kragujevcu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je, nakon vanrednog inspekcijskog nadzora, rešenje kojim se Visokoj školi za menadžment i ekonomiju u Kragujevcu privremeno (do kraja zimskog semestra) zabranjuje rad. Visokoj školi je nalaženo da bez odlaganja, prestane da obavlja nastavnu i drugu delatnost do ispunjenja propisanih uslova i o tome javno obavesti studente. Takođe, školi se zabranjuje da organizuje i sprovodi upis i polaganje ispita do kraja zimskog semestra, a obavezna je da ukloni obaveštenja o radu ustanove iz svih prostorija koje koristi, ali i da prestane da reklaira svoje programe do ispunjenja propisanih uslova, ističe se u saopštenju resornog ministarstva.

Kako se navodi, Visokoj školi za menadžment i ekonomiju u Kragujevcu izdata je dozvola za rad 1. jula 2016. godine, na osnovu izveštaja o početnoj akreditaciji, nakon čega je škola podnela zahtev za akreditaciju 28. marta 2017. godine, ali još nije dobila uverenje o akreditaciji zbog čega se smatra da ne ispunjava propisane uslove za rad, a utvrđeno je i da nema potreban broj nastavnika propisan odredbom člana 23. stav 3. Zakona o visokom obrazovanju. Nacionalno akreditaciono telo (NAT) se na zahtev inspektora pismeno izjasnilo da je Visoka škola za menadžment i ekonomiju u Kragujevcu u postupku akreditacije i da je na sajtu NAT-a greškom navedeno da je zahtev odbijen.

Ova škola je pre dobijanja dozvole za rad, upisala studente školske 2015/2016. godine za osnovne akademske studije na studijskom programu ekonomija. Nakon inspekcijskog nadzora inspektori su doneli rešenje kojim su naložili poništavanje upisa studentima upisanim školske 2015/2016. godine, kao i poništavanje uverenja o stečenom visokom obrazovanju studentima upisanim ove školske godine.

 

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar