Za troje uhapšenih u Kliničkom centru produžen pritvor

Zaposlenima u Kliničkom centru Kragujevac Draganu Petroviću (49), Goranu Azanjcu (55) i M.G.(43) produžen je pritvor do 30 dana, odlučio je Viši sud u Kraljevu.

Dragan Petrović, pomoćnik direktora za javne nabavke u Kliničkom centru Kragujevac, pre nekoliko dana uhapšen je zbog sumnje da je počino krivično delo zloupotreba službenog položaja u postupku javnih nabavki. Za isto delo uhapšen je još jedan zaposleni u Klinićkom centru, kao i devet posrednika u prodaji medicinskih sredstava i opreme.

Dr Goran Azanjac, direktor centra za plastičnu hirurgiju, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, trovina uticajem i falsifikovanje službene isprave.  Azanjac se sumnjiči da je obavljao vanstandardne estetske operacije za koje je od pacijenata uzimao novac. Sumnja se da je u službene isprave za te operacije unosio neistnite dijagnoze, čime je omogućio da one budu plaćene od strane Republičkog fonda za zdravstveno osiguranja, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist od 1.700 evra i 128.000 dinara.

Zaposlena u Kliničkom centru Kragujevac M.G. uhapšena je zbog sumnje da je  pomagala G.A. u izvršenju krivičnog dela tako što je uzimala novac od pacijenata i predavala ga osumnjičenom, kao i da je sačinjavala lažnu dokumentaciju i račune u kojima je navodiila da su obavljene intervencije koje plaća Republički fond za zdravstveno osiguranje, iako je reč o estetskim operacijama koje pod to ne potpadaju.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar