Vučić: Vojska snažnija a za Kragujevac velike investicije

Predsednik Aleksandar Vučić je, prilikom obilaska izložbe sredstava naoružanja i vojne opreme iz domaće odbrambene industrije, u spomen parku, najavio da će Srbija početkom iduće godine dobiti još oruđa, kojim će dalje snažiti vojsku.

“Mnogo toga dobijamo iduće godine, čime će Vojska Srbije biti dvostruko snažnija nego danas”, naglasio je on.

Vučić se zahvalio Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije za organizovanje prikaza, rekavši da sve što se vidi, pripada našem narodu.

“Nasjrećniji sam kada vidim da ljudi mogu da uđu u naše helikoptere. NJih oni ne treba da se plaše, već drugi”, rekao je on.

Istakao je da se ovako nešto treba češće organizovati i zahvalio namenskoj industriji na proizvodnji dobrog oružja za srpsku armiju.

Na, do sada najvećem taktičko-tehničkom zboru, pod nazivom “Otvoreni dan”, prikazano je više od 40 sistema naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja kao što su modernizovani tenk M – 84AS2, samohodni artiljerijski sistemi “nora”, “tamnava” i “šumadija”, robotizovane zemaljske platforme i bespilotne letilice, nova terenska i borbena vozila, modernizovani PVO sistemi, kao i veliki broj sredstava i komponenata koje proizvodi odbrambena industrija Srbije.

Prateći program obuhvata izložbu naoružanja i uniformi iz Prvog svetskog rata, praktične prikaze borilačkih veština kao i dresure službenih pasa.

Najmlađim posetiocima je omogućeno da se fotografišu sa pilotima i pripadnicima specijalnih jedinica, maskiraju kamuflažnim bojama.

Predsedniku su predstavljeni oružje i oruđe, kao i uniforme srpske armije, a on se interesovao za cenu proizvodnje uniformi i izgledima za njihovu prodaju.

U razgovoru sa građanima najavio je i nove investicije.

Poručio je da će se najskuplja kanalizacija napraviti upravo u Kragujevcu, da će se Toplana iseliti iz centra grada, i da će Kragujevac biti povezan sa autoputem.

Sa predsednikom su prikaz obišli i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, ministar odbrane Nebojša Stefanović, vladika šumadijski Jovan, kao i predstavnici Vojske Srbije.

 

Izvor : RTK

Post Author: Milan

Ostavi komentar