Vodotokovi na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga su u svojim rečnim koritima

Na osnovu upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) predstavnici Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu i predstavnici lokalnih samouprava sa teritorije Šumadijskog upravnog okruga obišli su sve vodotokove na pomenutoj teritoriji i utvrdili da je stanje stabilno i da su svi vodotokovi u svojim rečnim koritima.

Jedna od kritičnih tački je u opštini Topola (reka Jasenica) zbog čega su predstavnici Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, Vatrogasno spasilačke jedinice Topola i Odeljenja za civilnu zaštitu, Dobrovoljno-vatrogasnog društva Oplenac Topola i JKSP Topola izvršili preventivne i operativne mere i na lokaciju dopremili 1000 džakova-vreća sa peskom, koje će se koristiti za jačanje bedema i sprečavanje ulaska vode u podrumske prostorije i stambene objekte po potrebi.

Kako je na snazi narandžasti meteoalarm stavljeni su u pripravnost svi pripadnici Sektora za vanredne situacije i Javnih komunalnih preduzeća sa područja okruga, kazao je Zoran Kočović, načelnik Uprave za vanredne situacije Kragujevac. Gradonačelnik Kragujevca i predsednici opština izdali su nalog komunalnim preduzećima da nastave rad na saniranju posledica nastalih usled obilnih padavina u prethodnom periodu.

Načelnik Uprave za vanredne situacije Zoran Kočović apeluje na sve građane da se pridržavaju uputstva koja su dobili od nadležnih službi, a u slučaju da dođe do plavljenja objekata i ugrožavanja života da odmah pozovu Sektor za vanredne situacije i vatrogasce-spasioce na broj telefona 034/193 i Operativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova na broj telefona 034/1985.

Post Author: Milan

Ostavi komentar