Visoke temperature opet odložile otvaranje klizališta na Trgu Svetog Đorđa

Neuobičajeno visoke dnevne temperature još jednom su odložile otvaranje klizališta na Trgu Svetog Đorđa. Nismo očekivali ovakve vremenske uslove. Ova temperatura u decembru zaista nas je iznenadila, tako da inicijalna ploča na klizalištu nije mogla da se zaledi, istakla je Ana Petrović pomoćnik gradonačelnika za kulturu i informisanje. Sloj leda koji se formira preko noći, tokom dana sunce otopi. Vreme nam jednostavno ne ide na ruku i period koji kasnimo nadoknadićemo produžetkom roka. Neka mala uteha je što nam deca i dalje idu u školu. Nadam se da ćemo do početka raspusta imati prave zimske temperature.

Ovo je jedno zadovoljstvo koje će se samo malo prolongirati. Verujem da će naša deca upamtiti ovu zimu kao jednu od najlepših u Kragujevcu, poručila je Ana Petrović.

Inače, manifestaciju „Korzo na ledu“ prate i bogati kulturno – umetnički sadržaji. Program teče svojim tokom. U sredu 21. decembra na Trgu Svetog Đorđa nastupile su Neverne bebe, a večeras od 19 sati nastupa Tanja Banjanin.

U subotu 24. decembra od 10 do 12 sati u Malom likovnom salonu biće organizovana „Novogodišnja radionica – izrada ukrasa“ a od 19 sati je koncert grupe Duo Trio Kvatro.

U nedelju 25. decembra od 18 sati u BardTeatru biće izvedena predstava Zaboravljeni Deda Mraz, a od 19 sati javni čas Pozorišta mladih Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar