„Veliki ulični festival“ u Kragujevcu

U ponedeljak, od 18 časova, Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ organizuje prvi „Veliki ulični festival“, na platou ispred Skupštine grada. Festival zabave i animacije biće održan povodom početka nove školske godine i trajaće oko četiri sata. Program je namenjen deci svih uzrasta, interaktivan je i koncipiran tako da će svima biti zanimljiv, jer i posetioci učestvuju i imaju važnu ulogu tokom programa.

Za ovaj program organizovane su grupe animatora, koje se bave Body Art show programom, oslikavanjem lica bojama, pravljenjem džinovskih balona od sapunice, izradom balon figura koje će klovnovi poklanjati deci, a organizovane su i igre bez granica za neograničen broj učesnika. Biće dodeljene i akrobatske nagrade za najhrabrije učesnike festivala. Učestvovaće i džinovi na štulama, a plesnim koreografijama za sve učesnike festivala, biće otvoren večernji kabaretski program sa igranjem akrobatskih plesova.

Na kraju večeri prisutni će moći da vide vatreni i led šou program. Led štapovima, praviće se nezaboravna svetlosna atmosfera kada na bini ostaju samo svetleći rekviziti koji imitiraju polarnu svetlost u duginim hologramskim i stroboskopskim efektima, a potom će biti napravljena vatrena zavesa i vatrene zmije ispred bine.

PROGRAM MANIFESTACIJE:

Veliko otvaranje (18 časova)
1. Dočekivanje i pozdravljanje dece – interaktivna animacija i najava programa, pozivanje ljudi da se uključe u sve aktivnosti.
2. Art show – posetioci festivala mogu dobiti tetovažu, face painting (oslikavanje lica) bojama
3. Baloon show – pravljenje Džambo balona od sapunice, prikupljanje dece i pozivanje na učestvovanje u programu
4. Džin na štulama – interaktivna animacija sa decom i najava programa, fotografisanje sa gostima festivala
5. Cirkus show – posetioci mogu dobiti figure od balona, po želji, od klovnova

Igre bez granica
1. Momci protiv devojaka igraju takmičarske igre u kojima prolaze kroz niz izazova. Igre su pripremljene za neograničen broj učesnika, tako da svako dete dobija šansu da bude deo grupe i da interaktvino učestvuje u programu.
2. Dodela Haos nagrada učesnicima (nezaboravno iskustvo koje deci približava koncertnu atmosferu i imaju priliku da i sami budu rok zvezde) – akrobatske nagrade za najhrabrije učesnike festivala, skokovi sa bine u publiku, koncert izazovi i džambo preskakanja (deca preskaču preko svoje visine)
3. Plesne koreografije za sve učesnike festivala, deca se uvode u grupne koreografije i zajedno otvaramo noćni program

Haos kabare (20 časova)
1. Otvaranje kabare nastupa – izvođenje poznatih kabarea, veliko otvaranje sa kišobranima i raskošnom koreografijom, akrobatika i vokalno izvođenje numera

Evolucija plesa
1. Akrobatski tango – ples u paru sa elementima akrobatike
2. Akrobatski ples na ringu (aerial hoop) – ples u paru
3. Akrobatski ples na svili
4. Hypercube nastup – čelična žonglerska kocka ogromnih gabarita postaje moćan rekvizirt za oduševljenje publike
5. Klovn skečevi – četiri klovna prave deo kabarea, unoseći cirkusku atmosferu u komedije, uz skečeve

Vatreni i led šou (21 sat)
1. Ples vatrenih štapova i atraktivnih vatrenih rekvizita
2. Led nastupi – svetleća led krila u kombinaciji sa LED štapovima, led hupom prave nezaboravnu svetlosnu atmosferu u trenutku kada se sva svetla pogase, na bini ostaju samo svetleći rekviziti koji imitiraju polarnu svetlost u duginim hologramskim i stroboskopskim efektima.
3. Najava vatrene završnice – predstavljanje svakog rekvizita i njegovih moći da zadivi publiku
4. Veliko finale – kontrolisano efektno paljenje podijuma ispred bine i pravljenje vatrene zavese, svi rekviziti nastupaju (ubacivanje duplih štapova i velikih sparkle poi – vatrenih zmija), bljuvanje vatre i zajedničke vatrene formacije i akrobacije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar