„Vaker Nojzon“ obeležio 17 godina poslovanja

Nemački proizvođač lake i kompaktne građevinske opreme i mašina „Vaker Nojzon“ juče je obeležio 17 godina poslovanja u Kragujevcu. Direktor kompanije, Majkl Šmuker predstavilo je izazove sa kojima se kompanija suočava kao i planove za budućnost koji uključuju izgradnju dodatnih kapaciteta, kao i fabriku gotovih proizvoda. U ime Grada Kragujevca, obeležavanju godišnjice poslovanja prisustvovali su Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika i Aleksandar Milošević, član Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima.

Direktor kompanije, Majkl Šmuker istakao je da uprkos značajnim tržišnim izazovima u poslednjih godinu dana, kompanija nastavlja da ulaže u modernu opremu, automatizaciju, osvajanje novih proizvoda i tehnologija kao i u razvoj zaposlenih.

Posao je započet od male radionice na par stotina kvadrata, da bi danas stigli do fabrike čije se operacije odvijaju na dve lokacije, sa više od 500 zaposlenih. Prošle godine počela je sa radom nova fabrika ove kompanije u Kragujevcu. Vrednost investicije je više od 20 miliona evra. U narednim fazama razvoja kompanije, predviđeno je proširenje postojećeg proizvodnog pogona u okviru koga bi trebalo da se nalazi moderna farbara kao i izgradnja potpuno nove fabrike za sklapanje gotovih proizvoda – građevinskih mašina.

Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika Kragujevca istakao je da je „Vaker Nojzen“ jedan od najboljih primera kompanija koje reinvestiraju u našem gradu i da je to odlična poruka koja šaljemo svim potencijalnim investitorima.

Oni su jedan od boljih primera kompanije koja je sve potrebne dozvole dobijala u najkraćem mogućem roku i to je naš stav kao grada koji imamo prema svim investitorima. Svakog klijenta gledamo kao VIP klijenta iz razloga što nam je u interesu da oni dođu u Kragujevac, da investiraju i pruže mogućnost našim građanima da imaju stalan, dobar, sigurno i dobro plaćen posao – kazao je Ružić i dodao da ozbiljnu prednost grada Kragujevca predstavlja i Univerzitet ali i sistem dualnog obrazovanja. Vaker Nojzen je jedna od kompanija koja aktivno učestvuje u sistemu dualnog obrazovanja u našem gradu i na taj način dobija gotove i kvalitetne kadrove.

Post Author: Milan

Ostavi komentar