Uručene potvrde studentima koji su obavili stručnu praksu u Gradskoj upravi

U Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu uručene su potvrde studentima Univerziteta u Kragujevcu koji su sa uspehom obavili stručnu praksu u Gradskoj upravi grada Kragujevca u okviru programa Studentske stručne prakse u javnoj upravi za 2022/2023. godinu.

U okviru ovog programa studenti na studijama prvog i drugog stepena imali su priliku da pohađaju stručnu praksu u trajanju od 80 časova u realnom radnom okruženju, u državnim organima učesnicima programa.

Studentsku stručnu praksu u Gradskoj upravi Grada Kragujevca u periodu od 27. marta do 25. aprila sa uspehom je obavilo 19 studenata Univerziteta u Kragujevcu i to: 7 studenata Pravnog fakulteta, 5 studenata Ekonomskog fakulteta, 4 studenta Fakulteta inženjerskih nauka i po jedan student Prirodno-matematičkog fakulteta, Agronomskog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka.

U ime Univerziteta u Kragujevcu studente je pozdravio generalni sekretar Marko Lukić, a u ime Grada Kragujevca pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom Stefan Jovanović, kao i mentori studenata – prof. dr Dejana Zlatanović sa Ekonomskog fakulteta i doc. dr Aleksandar Antić sa Pravnog fakulteta.

Praksa je i ove godine bila odlična, kao i prethodnih. Verujem da su studenti koji su prošli praksu stekli adekvatna stručna i profesionalna znanja koja će im svakako sutra poslužiti da lakše pronađu svoje prvo zaposlenje. Svi supervizori i zaposleni u gradskim upravama u kojima su studenti obavljali praksu su zadovoljni njihovim zalaganjem, novom energijom koju su uneli i entuzijazmom koji su pokazali – kazao je Stefan Jovanović.

Studentska stručna praksa realizovana je u koordinaciji mentora – predavača sa Univerziteta u Kragujevcu i supervizora – zaposlenih u javnoj upravi. U realizaciju ovogodišnje Studentske stručne prakse bilo je uključeno šest mentora i sedam supervizora.

Ovaj program prakse realizovan je drugu godinu zaredom na inicijativu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, kao vid podrške javne uprave visokoškolskim institucijama u obrazovnom procesu, sa ciljem da studentima omogući da pored stečenih teorijskih znanja, steknu i praktične veštine od značaja za buduće bavljenje strukom.

Post Author: Milan

Ostavi komentar