Upis u srednje škole u Kragujevcu

Prema evidenciji Školske uprave Šumadijskog upravnog okruga za upis u srednju školu zainteresovano je 2945 učenika što je za 226 učenika više u odnosu na prošlu godinu.

Na teritoriji Šumadije raspoloživih je mesta koliko i učenika. Prijemni ispiti su završeni u nekoliko kragujevačkih srednjih škola. Mali maturanti završni ispit polagaće od 18 do 20. juna.

Prijemni ispiti završeni su u Muzičkoj školi „Dr Miloje Milojević“ u Drugoj tehničkoj školi.

U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji prijemni ispit polagali su učenici izuzetnih sposobnosti za matematiku i informatiku.

U Drugoj kragujevačkoj gimnaziji prijemni ispit polagali su učenici koji su zainteresovani za upis u specijalno filološko odeljenje.

U Kragujevačkim srednjim školama u ponudi su brojni smerovi u osam srednjih škola, Muzičkoj školi, Školi za decu oštećenog sluha i Srednjoj školi „Vukašin Marković“.

Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja odobrilo je upis učenika u Kragujevačkim srednjim školama i to u Prvoj gimnaziji: 4 odeljenja na društveno jezičkom smeru, 5 prirodno matematičkom, 1 odeljenje za obdarene učenike za matematiku i 2 odeljenja za računarstvo i informatiku.

Ekonomska i Medicinska škola upisaće po pet odeljenja, Druga tehnička tri, Turističko ugostiteljska škola 7 odeljenja, Politehnička 14 a Prva tehnička škola 12 odeljenja.

Završni ispit mali maturanti polažu 18. 19. i 20. juna a konačni rezulzultati završnog ispita znaće se 28. juna.

Budući srednjoškolci liste želja predaju 29. i 30. juna, a raspodela po školama za prvi upisni krug je 8. jula.

Izvor : Radio televizija Kragujevac / Katarina Mirović.

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar