Univerzitet u Kragujevcu i kompanija Endava potpisali Sporazum o saradnji

Kragujevac, 17. novembar, 2021. godine – Procenjuje se da u Šumadijskom okrugu postoji potreba za zapošljavanjem novih 200 do 300 inženjera informacionih tehnologija godišnje. U cilju podrške obrazovanju IT stručnjaka u ovom delu Srbije, kompanija Endava popisala je Sporazum o saradnji sa Univerzitetom u Kragujevcu koji će omogućiti realizovanje zajedničkih obrazovnih programa, izvođenje predavanja, radionica, obuka i stručne prakse. Sporazum su potpisali prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu, i Remi Savu, regionalni menadžer za Adriatik region kompanije Endava.
U okviru krovne saradnje sa Univerzitetom u Kragujevcu najavljene su i pojedinačne saradnje sa tehničkim fakultetima u Kragujevcu i Čačku. Prema rečima rektora prof. dr Nenada Filipovića, bliža saradnja sa kompanijama pomaže univerzitetima da razviju kurikulume koji su praktično orijentisani i zadovoljavaju potrebe studenata i tržišta rada.
„Informacione tehnologije pružaju velike šanse za zapošljavanje, napredovanje i razvoj mladih ljudi, zato nam je i cilj da razvijamo nove IT programe kao i da postojeći programi prate razvoj informacionih tehnologija. Univerzitet u Kragujevcu je uspostavio saradnju sa nekoliko vodećih IT kompanija koje učestvuju u realizaciji studijskih programa kroz stručne prakse, predavanja, mentorstvo master radova i tome slično. Važno je naglasiti da je studentima obezbeđen pristup realnim poslovnim problemima i direktan kontakt sa stručnjacima iz industrije, čime stiču neophodna znanja i veštine koja će im omogućiti da budu konkurentniji na tržištu rada. Zadovoljstvo nam je što je ovom prilikom naša saradnja sa kompanijom Endava ozvaničena i nadamo se da ćemo zajedničkim snagama doprineti stvaranju novih generacija IT stručnjaka“, – rekao je prof. dr Nenad Filipovića, rektor Univerziteta u Kragujevcu

Post Author: Milan

Ostavi komentar