Ukinuta vanredna situacija na teritoriji grada Kragujevca

Domaćinstva čiji su objekti pretrpeli najveću štetu tokom junskih poplava na teritoriji grada Kragujevca, danas mogu da očekuju bespovratnu finansijsku pomoć od države, rečeno je na 8. vanrednoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije. Do sada je Ministarstvo za javna ulaganja verifikovalo 13 objekata za koje je nadležna Gradska uprava donela rešenja o materijalnoj pomoći za obnovu kuća, a za verifikaciju se priprema još 24 objekata.

Inače Odeljenju za vanredne situacije i planiranje odbrana od poplava do 10. jula upućen je 681 zahtev od strane građana, privrednih subjekata i javnih ustanova. Od toga se 490 odnosi na stambene objekte, 55 na poljoprivredno zemljište a 38 podneto je od strane privrednih subjekata i javnih ustanova. Ostali zahtevi obuhvataju nadoknadu štete za dvorišta, ograde, automobile, rečeno je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Što se putne infrastrukture tiče, do sada je po prioritetima na teritoriji grada Kragujevca ukupno sanirano 234 ulice koja obuhvataju i seosko područje. Po prijavama podnetim Odeljenju za vanredne situacije i planiranje odbrana od poplava nisu završeni radovi na saniranju u još 105 ulica, a reč je o ulicama koje su prohodne, ali nisu u potpunosti vraćene u prvobitno stanje.

Imajući u vidu da je situacija poboljšana i da je prestala opasnost po život i materijalna dobra, Gradski štab za vanredne situacije na današnjoj sednici usvojio je zaključak kojim se komandantu Gradskog štaba vanredne situacije i gradonačelniku Kragujevca predlaže da ukine vanrednu situaciju na teritoriji grada Kragujevca.

Post Author: Milan

Ostavi komentar