Uhapšeni službenici Gradske uprave za prostorno planiranje

Kragujevačka policija uahpsila je četvoro službenika Gradske uprave zbog sumnje da su omogućili legalizaciju objekta koji ne ispunjava zakonom propisane uslove.

Uhapšeni su T.S.(53), odgovorno lice Gradske uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine i M.R.(56) koja je zaposlena u Gradskoj upravi zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu. Takođe, uhapšen je i D.S.(44) vlasnik stovarišta građevinskog materijala „DSF“ d.o.o i faktički vlasnik privrednog društva „DSF gradnja“ koji je osumnjičen da je zloupotrebio službeni položaj u podstrekavanju, kao i G.S.(55) veštak građevinske struke zbog falsifikovanja službene isprave.

Naime, policija sumnja se da su T.S, M.R. i G.S. u privrednom društvu koje je u vlasništvu D.S. omogućili da legalizuje nelegalno izgrađeni pomoćni objekat čime je on ostvario pravo svojine nad objektom i materijalnu korist od 1.164.800 dinara, na koliko je procenjena tržišna vrednost.

T.S i M.R. su u 2018. godini suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata doneli rešenje i dopunsko rešenje o legalizaciji pomoćnog objekta u vlasništvu D.S, dok se građevinski veštak G.S. tereti da je u svom nalazu uneo neistinite podatke o vremenu početka izgradnje objekta.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar