Udruženje građana „Veterani Vojne policije Srbije“ obeležilo tri godine postojanja

Svečanom skupštinom, Udruženje građana „Veterani Vojne policije Srbije“ obeležilo tri godine postojanja. Pored mnogobrojnih veterana, članova porodica poginulih i predstavnika PU Kragujevac, skupštini je prisustvovao i državni sekretar, Zoran Antić, a u ime Grada prisutnima se obratila prof. dr Anđelka Stojković, zamenica predsednika Skupštine Kragujevca.

Danas je važan dan za Udruženje jer obeleževa tri godine postojanja ali i za Kragujevac grad otvorenog srca za ljude kojima treba pružiti podršku a posebno za ljude koji su nas branili tokom Nato agresije, istakla je prof. dr Anđelka Stojković. Pridružujem se mislima svih ovih ljudi i porodicama poginulih jer su u najtežim vremenima bili uz svoj narod. Zato im dugujemo zahvalnost sa željom da nam se stradanja više nikada ne ponove, poručila je prof. dr Stojković.

Svečanom skupštinom, danas obeležavamo tri godine postojanja Udruženja koje je formirano sa ciljem da okupi sve pripadnike Vojne policije bez obzira na jedince, rekao je Jovica Stanković, predsednik Udruženja građana „Veterani Vojne policije Srbije“. Do sada smo mnogo toga realizovali a u planu je da 22. juna organizujemo Memorijalni turnir posvećen svim žrtvama ratova 90-ih godina, a nakon toga organozovaćemo izložbu pod nazivom „Vojnik i policajac u odbrani otadžbine 1998-1999. godine“, najavio je Stanković.

Post Author: Milan

Ostavi komentar