U udesu kod Čačka poginuo kragujevčanin

U teškom saobraćajnom udesu koji se dogodio juče ujutru u mestu Preljina, na ulazu u Čačak, jedna osoba je poginula, a dve teško povređene. Nastradao je Nikola Đ. (28) iz Kragujevca.

Do udesa je došlo, kako prenose mediji, kada je vozač automobila marke „fijat”, koje je dolazilo iz pravca Čačka, prešao u suprotnu traku i direktno se sudario s vozilom koje je dolazilo iz pravca Kragujevca, koje je od siline udara završilo u kanalu, a vozač poginuo na licu mesta.
Udes se dogodio u naselju Preljinska baluga, a izazvao ga je vozač E. F, koji je, kako nezvanično prenose mediji, prethodno bežao od policijske patrole.
On je, po prvim rezultatima istrage, prebrzo vozio svoj automobil i prešao je u suprotnu stranu kolovoza u kritičnom trenutku. Tada je došlo do direktnog čeonog sudara s automobilom marke „kia rio” kragujevačkih registarskih tablica.
Automobil marke „fijat” je udario u još jedan automobil, „reno”, a u pitanju je taksi vozilo iz Čačka.
Nakon tog trostrukog sudara, „reno” i „kia” završili su u kanalu pored puta, a vozač koji je izazvao udes, izašao je iz svog slupanog automobila i pokušao da trčeći pobegne s lica mesta. Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova su ga sustigli i uhapsili.
Brzo je utvrđeno da je vozač „fijata” prethodno bežao od policije nekoliko kilometara jer nije želeo da se zaustavi na znak policije, koja ga je pratila s vidno uključenom rotacijom.
Kada je E. F. uhapšen, utvrđeno je da u gepeku automobila ima veliku količinu cigareta bez ikakvog porekla i dokumentacije, odnosno krijumčarene i švercovane cigarete.
Pretpostavlja se da je to razlog njegovog bežanja od policije.
Po nalogu nadležnog tužioca, određeno mu je zadržavanje do 48 časova.

 

Foto: RINA

Post Author: Milan

Ostavi komentar