U toku renoviranje OŠ “Dragiša Mihailović”

Učenici OŠ “Dragiša Mihailović” u Kragujevcu početak naredne školske godine dočekaće u novom ruhu. U toku su radovi na rekonstrukciji fasade, zameni olučnih cevi a radi bezbednijeg prilaza radnici JKP “Šumadija” izvode radove na asfaltiranju trotoara oko škole u dužini od 300 metara. Grad Kragujevac je u spoljašnje radove na ovoj kragujevačkoj školi uložio milion dinara.

“Kako bi školu “Dragiša Mihailović” koja ima blizu 500 učenika doživeli kao svoju drugu kuću, tokom prethodnih godina trudili smo se da iz sopstvenih sredstava i uz pomoć roditelja uredimo učionice i za đake napravimo prostor dovoljno dobar, lep i podsticajan za učenje. Imajući u vidu da je posle padavina voda ulazila u učionice i ugrožavala sve što smo do sada uradili, ove godine grad Kragujevac nam pomaže da obnovimo fasadu i zamenimo oluke, čime se sprečava ulazak vode u školu. Uz podršku grada Kragujevca i ministarstva zamenili smo i zaštitnu ogradu na igralištu a radi bezbednosti učenika asfaltira se prilaz čime će škola dobiti jedno novo ruho”, kaže direktor škole Dalibor Tvrdišić.
Radove na obnavljanju fasade i asfaltiranju trotoara obišao je predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović koji je rekao da je grad Kragujevac ulaganje u obrazovanje postavio kao svoj prioritet.
“Od 2016. godine do danas na rekonstrukciju i adaptaciju školskih zgrada uloženo je preko 300 miliona dinara među kojima su Prva i Druga kragujevačka gimnazija, Srednja stručna škola, TUŠ “Toza Dragović”, Ekonomska škola, “Moma Stanojlović”, Treći kragujevački bataljon, “19. oktobar”, “Milutin i Draginja Todorović”, “Svetozar Marković”, “Živadinka Divac”, “Dositej Obradović” i brojne druge. Na teritoriji grada Kragujevca u 22 osnove škole nastavu pohađa oko 15,5 hiljada đaka a u devet srednjih oko 7,5 hiljada, što je ozbiljan broj mladih Kragujevčana kojima moramo da pružimo kvalitetetne uslove za njihovo obrazovanje i dalji razvoj”, kazao je Petrašinović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar