U toku izjašnjavanje prosvetnih radnika o potpunoj obustavi rada

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Kragujevca Ljiljana Miletić izjavila je za agenciju FoNet da je u svim gradovima u Srbiji u toku izjašnjavanje prosvetnih radnika o predlogu za potpunu obustavu rada u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

Ona je najavila da će prosvetni radnici zatražiti hitne izmene pravilnika o bezbednosti zaposlenih u školama i da će 1. decembra biti obustavljen rad u svim osnovnim i srednjim školama u opštinama i gradovima u Srbiji.

“Država i Ministarstvo prosvete su nas ponizili i konačno moramo da kažemo da to više nećemo da trpimo”, rekla je Miletić, nakon skupa podrške napadnutoj koleginici iz Trstenika.

Veća grupa profesora iz Kragujevca okupila se sinoć na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije u znak podrške koleginici iz Trstenika, žrtvi đačkog nasilja.

“Okupili smo se da podržimo napadnutu koleginicu, da ukažemo na činjenicu da su nastavnici sve češće izloženi nasilju i da zatražimo od Ministarstva prosvete da kazni vinovnike incidenta”, rekla je Miletić.

Profesorki engleskog jezika Tehničke škole iz Trstenika đaci su 9. novembra na času izmakli stolicu, nakon čega je ona pala, dok su je bahati učenici snimali i smejali se.

Post Author: Milan

Ostavi komentar