U susret Danu planete Zemlje – zajednička akcija JKP “Šumadija” i srednjoškolaca

Povodom obeležavanja Dana planete Zemlje predstavnici JKP “Šumadija” organizovali su akciju ozelenjavanja površine ispred Druge kragujevačke gimnazije, i sa učenicima ove škole zasadili pet sadnica lišćara, koje je donirao Biro za geodeziju i inženjering „Vizura ing“ iz Kragujevca.

“U susret obeležavanju Dana planete zemlje želimo da podsetimo da svaki pojedinac ima važnu ulogu u zaštiti životne sredine. Ovakvim akcijama stvaramo kvalitetnije uslove za budućnost i zdraviji život i pokazujemo da brinemo o našoj planeti”, rekla je Katarina Đoković predstavnica JKP “Šumadija”.

Učenici dramskog studija i hor Druge kragujevačke gimnazije izveli su autentičan performans na temu ekologije i zaštite životne sredine i na jedinstven način skrenuli pažnju na značaj očuvanja planete Zemlje.

“Naš scenski prikaz kroz određene simbole biljaka koje su na neki način ugrožene simbolizuju i sam život čoveka. Svojim malim doprinosom želeli smo da podržimo planetu Zemlju sa našim prijateljima iz JKP Šumadija”, kazala je Nataša Jakovljević, profesorka Druge kragujevačke gimnazije.

“Želimo da govorimo o tome koliko je naša planeta važna i da ukažemo da postoji mnogo ugroženih vrsta, na tome se zasnivao naš performans. Kada bi svako učinio malo naša planeta bi imala mnogo”, poručuje Tamara Vrućinić, u ime učenika ove škole.

Zajedničkim učešćem u današnjoj akciji srednjoškolci su poslali snažnu poruku koliko je važna planeta Zemlja, a svojim primerom mogu da motivišu mlade i utiču na podizanje svesti o značaju očuvanja prirodnih resursa.

Post Author: Milan

Ostavi komentar