U OŠ „Sveti Sava“ u toku radovi na rekonstrukciji tavanskog prostora

Gradonačelnik Nikola Dašić posetio je danas OŠ „Sveti Sava“ u kojoj su u toku radovi na rekonstrukciji dela tavanskog prostora i izgradnje tri manje učionice koje će biti korišćene za vannastavne aktivnosti i rad sa manjim grupama učenika.

Već duži vremenski period imamo dobru saradnju sa školom „Sveti Sava“. To naravno polazi od rukovodstva škole, ali i od nastavnog i pomoćnog kadra jer je ovo jedna od najmirnijih škola u gradu, bez incidenata, a deca postižu odlične rezultate na takmičenjima. Školi smo odobrili projekat od 3,3 miliona dinara da bi se sredila tri manja kabineta u potkrovlju  za rad sa manjim grupama dece, toalet i mokri čvor. Ono što je najvažnije je da broj dece u ovoj školi konstantno raste, U poslednjih pet godina broj učenika je porastao za 200, tako da je ove godine upisano 708 učenika – kazao je Dašić.

Jelena Stojanović Bogdanović, direktorka OŠ „Sveti Sava“ istakla je da s obzirom na to da škola beleži tend rasta učenika poslednjih godina,  neophodno je proširenje kapaciteta. Škola postiže izuzetne rezultate na takmičenjima, a ovakav prostor će biti iskorišćen za pripremu učenika za buduća takmičenja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar