U dvorištu OŠ “21. oktobar“ izgrađeno igralište za decu

U dvorištu Osnovne škole “21. oktobar“ preduzeće Šumadija doo je sredstvima iz budžeta grada izgradilo još jedno igralište za decu. Reč je o prvom igralištu u dvorištu osnovne škole za čiju izgradnju je grad izdvojio 3, 9 miliona dinara sa PDV-om, a danas ga je obišao član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

Ovo je prva osnovna škola u čijem dvorištu smo napravili novo dečije igralište a ideja je došla spontano na inicijativu  direktorke škole nakon rekonstrukcije fiskulturne sale koja je prošle godine bila među prioritetima. Sada smo izgradili prvo dečije igralište u sklopu školskog dvorišta pokriveno video nadzorom, što postaje standard za zaštitu od vandalizma i neodgovornosti, a što već daje dobre rezultate, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

On je istakao da se Kragujevac izdvaja kao grad sporta a sada nas prepoznaju i kao grad sa najvećim brojem rekonstruisanih terena za male sportove i rekonstruisanih i novoizgrađenih igrališta za decu. Na praksu koju već par godina radimo i po liderstvu u svemu tome sam izuzetno ponosan, istakao je Stevović. Potrudićemo se i ubuduće da taj ritam izgradnje i rekonstrukcije osnovne sportske infrastrukture ne bude manji, ni isti već samo veći, kako bismo najmlađima obezbedili mesto za igru i srećno detinjstvo.

U boravku sledeće godine naša škola će imati 180 đaka, rekla je Danijela Raletić, direktorka OŠ “21. oktobar“, a celodnevna nastava zahteva sadržaje i u dvorištu ne samo u učionici i toliko o tome koliko igralište znači za našu školu i đake. U prvoj smeni od prvog do četvrtog razreda je 418 učenika i možete samo zamisliti koliko će im značiti da umesto betona imaju malu oazu za bezbedno igranje. Izazov nam je da sačuvamo igrališta i to ćemo uz pomoć video nadzora i zaključavanjem dvorišta kada nikoga nema u školi tokom letnjeg raspusta a do tada je otvoreno za svu decu.  U svemu tome je najvažnija edukacija dece da shvate da je ovo njihova škola, njihova druga kuća pa i igralište, kazala je direktorka Raletić.

Inače, prošle godine grad je u rekonstrukciju fiskulturne sale ove osnovne škole uložio 3, 2 miliona dinara i to bio jedan od prioriteta, ove smo izgradili igralište za decu u školskom dvorištu a za sledeću godinu u planu je rekonstrukcija otvorenih školskih sportskih terena, najavio je Stevović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar