TP „Morava“ koja posluje u lancu DTL otvorila objekat u Šumaricama

U naselju Šumarice, Trgovinsko preduzeće „Morava 22“ otvorilo je još jedan od 35 maloprodajnih objekata, a 800-ti u trgovačkom lancu DTL. Reč je o supereti ukupne površine 720 kvadrata dok se maloprodajni objekat prostire na 370 kvadrata, opremljen po modernim standardima i zahtevima tržišta sa velikim izborom robe široke potrošnje.

Presecanjem vrpce novi objekat „Morava 22“ otvorili su vlasnik TP „Morava“ Dragan Spasić, koji je izrazio nadu da će potrošači biti zadovoljni i da neće imati potrebe da idu do grada po namirnice i ministar unutrašnje i spoljašnje trgovine Tomislav Momirović.

Jako je važno da se razvija domaća trgovina i da imamo jake i stabilne domaće privrednike, rekao je ministar Momirović, naglasivši značaj prisustva privrednika iz Srbije, koji su došli da podrže širenje malog trgovačkog carstva u srcu Šumadije. Podrška domaćim privrednica je potrebna jer bez domaće privrede ne možemo da ostvarimo razvoj kakav naši građani očekuju od nas. Zajedničkim snagama kreirali smo akciju „Bolja cena“ od kojih svi građani imaju benefita i nećemo se zaustaviti, jer u ovim izazovnim vremenima radimo sve da olakšamo našim ljudima i stilumilišemo naše privrednike da investiraju i otvaraju ovakve poslovne objekte što je dobro za celu zemlju. Govoreći o akciji „Bolja cena“ Momirović je istakao da smo svesni da živimo u uslovima velike inflacije, rata na Istoku Evrope, što stvara inflatorne pritiske i zato se trudimo da zajedno sa našim partnerima iz poslovne zajednice smanjimo cene, ovoga puta 37 vrlo važnih proizvoda.

U Šumaricama ima prodavnica, ali velikih trgovinskih objekata nije bilo, zbog čega je dobro da sada i ovo naselje ima trgovinu „Morava“, koja inače u Kragujevcu zapošljava 350 naših građana, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić. DTL kao lanac domaćih trgovaca ne samo što je otvorio 800. radnju u Srbiji, već je i lanac koji se prvi odazvao strategiji sniženja cena osnovnih namirnica Ministarstva trgovine i Vlade Republike Srbije, kojoj su se pridružili i drugi, da bi se pomoglo građanimaU okviru samog lanca, TP „Morava“ ima čitav niz proizvoda sa izuzetno niskim akcijskim cenama što je važno za stanovništvo ali pokazuje ličnu i profesionalnu odgovornost i ljubav prema svojoj zemlji.

DTL je korporativa sa 14 maloprodajnih lanaca na nivou cele Srbije. Trudimo se kazao je Obrad Popović, direktor DTL, da ih otvaramo u manjim sredinama sa strukturom ponude koju čini 90 % artikala proizvedenih u Srbiji, a na jednom od rafova i polica su proizvodi iz lokalne sredine članice sa kojom poslujemo. Trudimo se i jesmo ozbiljan činilac u lancu snabdevanja na teritoriji Republike Srbije, jer smo po prometu 3. ili 4. lanac, a po broju objekata smo broj 1, dodao je Popović. Imajući u vidu da su važan činilac u sprovođenju odluka vrhovnih državnih organa i u novom objektu „Morava 22“ u Šumaricama naći će se proizvodi označeni etiketom „Bolja cena“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar