Svečana sednica Skupštine grada Kragujevca zakazana za 2. jun

Posle kolegijuma sa šefovima odborničkih grupa koji je sazvao predsednik Skupštine grada Kragujevca, Miroslav Petrašinović, doneta je zajednička odluka da se Svečana sednica Skupštine grada povodom obeležavanja Dana Grada – Đurđevdana održi u petak 2.juna.

Održavanje Svečane sednice odloženo je zbog tragedije koje je našu zemlju zadesila 3. maja i zato je dogovoreno da se odloži za neki drugi prikladniji datum. Imajući u vidu da se širom Srbije već održavaju kulturne manifestacije i da različite organizacije priređuju događaje na skromniji način i mi smo doneli odluku da održimo Svečanu sednicu 2.juna, iako, kazao je Petrašinović zbog velike tragedije ove godine neće biti najprikladnijeg trenutka za svečanosti.

Na Svečanoj sednici biće dodeljene Đurđevdanske nagrade i plakete  zaslužnim pojedincima, a novina i jako značajan trenutak je dodela nagrada „Đurđevdanski venac“ učenicima osnovnih i srednjih škola – pobednicima literarnog konkursa, koji je ove godine raspisan prvi put a na temu grada Kragujevca. Dodela nagrada „Đurđevdanski venac“ biće održana u porti Stare crkve, po završetku Svečane sednice.

Po održavanju Svečane sednice, počinju pripreme za sledeću redovnu sednicu Skupštine grada Kragujevca, na kojoj će jedna od tema biti i rebalans budžeta za 2023. godinu, najavio je predsednik Petrašinović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar