Subvencije za 13 poslodavaca

Članovi Gradskog saveta za zapošljavanje usvojili su 13 od ukupno 15 podnetih zahteva u okviru prve grupe poslodavaca za subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima koji su pristigli u periodu od 31. maja do 19. juna. Prema rečima Jelene Zornić, predstavnice NSZ jedan poslodavac je odustao dok kod drugog nije komplentirana dokumentacija.

Nakon raspisanog Javnog poziva, od 31. maja do 19. juna podneto je 15 zahteva za 22 lica s tim da je jedan poslodavac odustao od podnetog zahteva a jedan zahtev za zapošljavanje osam lica sa invaliditetom nema kompletnu dokumentaciju. Budući da se radi o zapošljavanju 8 osoba sa invaliditetom, procedurom je predviđeno da je obavezan službeni obilazak, pa će do sledećeg zasedanja nadležni članovi završiti taj deo a poslodavac upotpuniti dokumentaciju, zaključeno je na 19. redovnoj sednici Saveta.

Za dodelu subvencije za za pošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na naovootvorenim radnim mestima u 2019. godini obezbeđeno je 4 890 000 dinara. lokalna samouprava obezbedjuje 55 odsto sredstava. Vrednost odobrenih zahteva je 2 190 000 dinara, što znači da je za naredne odluke preostalo još 2,7 miliona dinara.

Kategorije teže zapošljivih na koje se subvencija odnosi su mladi do 30 godina starosti, viškovi zaposlenih, stariji od 50 godina, lica bez kvalifikacija i niskokvalifikovani, Romi, osobe sa invaliditetom, radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, dugoročno nezaposleni, mladi do 30 godina u domskom smeštaju ili u hraniteljskim i starateljskim porodicima i žrtve porodičnog nasilja

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar