Stigla nova oprema u FCA u Kragujevcu

Nova oprema za fabriku električnih automobila stigla je u Kragujevac, a kada proradi, postoji mogućnost da se tamo proizvode i dva modela vozila.

Kompanija FCA Srbija ističe u saopštenju da je „nova oprema dokaz da se kontinuirano i temeljno radi na realizaciji plana i projekta transformacije, te na blagovremenom uvođenju novih oprema u fabriku u Kragujevcu“.

Industrijski direktor FCA Srbija, Jovica Jovanović, ocenio je da je dopremanje nove opreme prekretnica za budućnost.

– Dolazak nove opreme i usklađivanje sa inovativnim tehnološkim procesima, koji podržavaju novu platformu, prekretnice su za budućnost naše kompanije. Ovi koraci menjaju kurs i grade savremenu tehnološku kompaniju za održivu mobilnost – izjavio je on i dodao da je taj projekat u Srbiji važan deo globalne strategije elektrifikacije Stelantisa.

FCA Srbija navodi da nastavlja da unapređuje efikasnost poslovanja, primenjujući vrednosti Stelantisa, kao vodeće tehnološke kompanije za održivu mobilnost. Navodi se i da FCA Srbija učestvuje i doprinosi u svim aspektima sprovođenja strateškog plana Stelantisa Dare Forward 2030.

Takođe je ocenjeno da Srbija ima strateški značaj za Stelantis i njegove operacije kao deo tog globalnog strateškog plana.

„Stelantis će u svojoj fabrici u Kragujevcu u Srbiji instalirati novu električnu platformu za proizvodnju električnih automobila od sredine 2024. godine. Stoga će Srbija i njena fabrika u Kragujevcu igrati ključnu ulogu u strateškom planu“, saopšteno je iz FCA Srbija. Dodaje se da će se u ovom gradu proizvoditi i novi električni automobil koji će tek biti imenovani.

„Postrojenje bi, takođe, moglo biti konfigurisano tako da podrži potencijalne dodatne količine drugog modela na osnovu kontinuiranog poboljšanja performansi“, otkriva FCA Srbija.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar