Sprečen lov pasa na lisice

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u okolini Kragujevca, otkrili su nelegalno takmičenje pasa u lovu na lisice. Takmičenje je prekinuto pre samog početka, čime je spasen veliki broj životinja.

Na licu mesta zatečeno je oko 80 nemačkih terijera koje su vlasnici doveli iz cele Srbije, a na terenu su pronađene i 33 lisice.

Protiv organizatora nelegalnog takmičenja, sina i oca (40 i 65 godina) iz Kragujevca, Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu podneta je krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.

Sumnja se da su organizatori takmičenja za učešće svakog psa naplaćivali po 2.500 dinara. Oni su na njivi napravili veći poligon u koji su, kako se sumnja, puštali po dve lisice i dva psa terijera, a potom ocenjivali napad psa na lisicu. Takođe, pretresom stana i kuće koju koriste osumnjičeni policija je pronašla još šest lisica i dva jazavca.

O ovom događaju obavešteni su Komunalna inspekcija, ZOO Higijena, Veterinarska inspekcija, Lovačko društvo “Šumadija“, lovni inspektor i inspektor za zaštitu životne sredine, kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar