Sportska hala „Gordana Goca Bogojević“ u potpunosti rekonstruisana

Sportska hala „Gordana Goca Bogojević“  koja predstavlja jedan od najvažnijih sportskih infrastrukturnih objekata u Kragujevcu, posle njene kompletne rekonstrukcije obišli su gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Prošlogodišnje poplave izazvane superćelijkim olujama, na žalost ostavile su posledice i na parket u ovoj hali, koji smo najvećim delom obnovili sredstvima dobijenim od osiguranja.  Kako bi hala bila privedena nameni i deca trenirala bolje nego što su to ranije mogla, grad je dodatno uložio sredstva u iznosu od 1,2 miliona dinara za renoviranje svlačionica, zanavljanje osvetljenja i druge neophodne radove, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić, naglasivši da su za njeno funkcionisanje punim kapacitetom doprineli i donatori.

Hala je u potpunosti rekonstruisana i ona je ponos ne samo svih naših sportista već i Grada, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Pored sredstava osiguranja i ulaganja grada Kragujevca, za kompletnu rekonstrukciju čija je vrednost blizu četiri miliona dinara pomogli su i donatori kojima se ovim putem zahvaljujem. Hala je urađena po najvećim standardima, treneri i deca su zadovoljni zbog čega ćemo nastaviti i dalje da ulažemo u osnovnu sportsku infrastrukturu i obnavljati ovakve kapitalne infrastrukturne objekte, onako kako Kragujevac i zaslužuje, poručio je Predrag Stevović.

Direktor SPD „Radnički“, Stavro Rašković rekao je da u hali treniraju deca svih kategorija i uzrasta. Hala je bazna hala za decu kako iz košarkaške tako i iz odbojkaške sekcije kadeta, pionira i juniora, a s obzirom na to da u njoj svakodnevno trenira  od 300 do 400 dece, njena iskorišćenost je makismalna.

Post Author: Milan

Ostavi komentar