Španska „Teknia“ gradi novu fabriku u Kragujevcu

U Kragujevcu je u junu počela gradnja nove fabrike španskog proizvođača auto-delova Teknia vredne 3 miliona evra, a završetak radova očekuje se u februaru 2020. godine, rekao je za eKapiju Slobodan Radović, direktor kompanije Teknia KG.

Prema njegovim rečima, u toku su pripremni radovi na izgradnji fabrike, a izvođač radova je „Obi gradnja“ iz Kragujevca.

Novi pogon prostiraće se na 5.500 m2, od čega će 4.600 m2 zauzimati proizvodni prostor za najsavremenijim tehnologijama proizvodnje. To su dvostruko veći kapaciteti od pogona u kojem Teknia sada proizvodi, u iznajmljenim prostorijama nekadašnje Zastavine fabrike 21. oktobar.

Teknia, koja je u Srbiju došla 2014. godine nakon što je kupila kragujevačku firmu za proizvodnju auto-dizalica Promotor-Irva, odavno planira izgradnju sopstvene fabrike.

Nakon prelaska u novu fabriku, Radović očekuje rast prometa kompanije za najmanje 4-5 puta do 2022. godine, kao i povećanje proizvodnje čija vrednost ove godine iznosi 5 mil evra. Po završetku fabrike ukupan broj zaposlenih biće oko 120, dok sada u kompaniji radi 75 radnika.

Izvor: e-Kapija

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar