Slava Stare crkve i gradske litije u ponedeljak 5. juna

U okviru Svetotrojičkih duhovnih svečanosti koje Eparhija šumadijska organizuje pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, u ponedeljak, 5. juna, tradicionalno će biti obeležena slava hrama i Gradska litija.

Svetu Arhijerejsku Liturgiju sa početkom u 8.30 časova će u porti Stare crkve služiti  episkop šumadijski Jovan sa sveštenstvom, nakon koje će litija krenuti gradskim ulicama.

Litija će preći preko Zastavinog mosta, zatim će se kretati Lepeničkim bulevarom, Višnjićevom i ulicom Kralja Petra I do krsta gde će zastati radi zajedničke molitve, a potom pored Spomenika palim borcima nastaviti dalje ulicama Save Kovačevića, dr Zorana Đinđića, Nikole Pašića i 27. marta i ponovo preko mosta stići do porte Stare crkve gde će biti održan prigodni kulturno umetnički program.

– Eparhija šumadijska i grad Kragujevac pozivaju građane da se pridruže litiji i zajednički se pomole za napredak našeg grada i spasenje svih, da molitvom izbrišemo razlike, pokažemo ljubav prema bližnjima i, kako glasi ovogodišnja poruka, da „Molitvom izmolimo dobro“, poručuju organizatori.

Poziv za učešće u Gradskoj litiji uputili su i ugledne ličnosti iz sveta umetnosti, sporta, košarkaš Raško Katić, glumac Knjaževsko-srspkog teatra Miloš Krstović, vokalna solistkinja Katarina Bogdanović, Milan Milosavljević, glumac Pozorišta na Terazijama.

Post Author: Milan

Ostavi komentar