Sednica Skupštine grada zakazana za 11. april

Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada zakazao je sednicu gradskog parlamenta za utorak, 11. april.

Razlog zbog koga sam zakazao 24. redovnu sednicu Skupštine grada je da izaberemo kandidate koji će poneti najveće priznanje koje grad Kragujevac dodeljuje – Đurđevdansku nagradu. Nakon sprovedenog javnog poziva, komisija koju je formirao gradonačelnik je sastavila svoje predloge pojedinaca i institucija koji bi trebalo da budu nosioci ovog priznanja o čemu će se odbornici izjašnjavati na  sednici.

Biraćemo novog odbornika u Skupštini grada Kragujevca. Umesto Gorana Aksovića koji je podneo ostavku na odbornički mandat na prethodnoj sednici, u odborničku klupu će sesti Dragan Tomić, prvi naredni odbornik sa liste SNS u Kragujevcu – kazao je Petrašinović.

Odbornici će razmatrati finansijske izveštaje za 2022. godinu i promene finansijskih izveštaja za 2023. godinu ustanova čiji je osnivač grad, kao i izveštaje o radu i poslovanju ustanova kulture za 2022. godinu. Na dnevnom redu će se naći Predlog odluke o donošenju Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) grada Kragujevca za period 2023-2026. godine i predlog odluke koji se tiče programa mera za odbranu od poplava na teritoriji grada Kragujevca za vode drugog reda za 2023. godinu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar