Sednica Privremenog organa grada Kragujevca

Kao najznačajniju tačku dnevnog reda 16. sednice Privremenog organa grada Kragujevca predsednik Nikola Dašić izdvojio je Nacrt odluke o uspostavljanju saradnje između grada Kragujevca – Republika Srbija i grada Milvokija – Viskonsin – Sjedinjene Američke Države.

Kragujevac je grad koji ima veliki broj potpisanih sporazuma o saradnji, u ovom trenutku sa 28 gradova u preko 20 država. To pokazuje da smo svetski i regionalni centar koji ima dobru saradnju sa svim dosadašnjim partnerima, a koja će se širiti i dalje, rekao je Dašić.

Na inicijativu Grada Kragujevca da se zaključi Sporazum o saradnji između ova dva grada, Gradska uprava za poslove organa Grada je utvrdila Nacrt ovog akta i uputila ga Privremenom organu. Sporazum će po ovlašćenju predsednika Privremenog organa grada Kragujevca sa gradonačelnikom Milvokija biti potpisan nakon dobijanja saglasnosti Vlade Republike Srbije.

Članovi Privremenog organa danas su takođe dali saglasnost na nacrte rešenja iz komunalne delatnosti, kao i Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Program o izmenama i dopuni Godišnjeg programa poslovanja Privrednog društva „Biznis inovacioni centar“ d.o.o. Kragujevac za 2023. godinu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar