Sećanje na godišnjicu napada na Jugoslaviju 6. aprila 1941.

Na Palilulskom groblju u Kragujevcu, kraj spomenika starom ratniku Veselinu Divcu, danas su u znak sećanja na godišnjicu napada na Jugoslaviju 6. aprila 1941. godine položeni venci. U ime grada Kragujevca, venac je položio zamenik predsednika Skupštine Zoran Mladenović.

Grad Kragujevac i Šumadija, danas, 6. aprila, seća se svih junaka aprilskog rata, onih koji su poput Veselina Divca, Draga Govedarice, majora Dragoljuba Jankova Krgušića, Milana Milentijevića, Dušana Radovića majora, Velimira Ilića, stali kao stub i nepremostiva barijera fašistima i njihovim slugama, kazao je Željko Zirojević, predsednik Gradskog odbora SUBNOR-a Kragujevac.

Dan sećanja na godišnjicu napada na Jugoslaviju 1941. bila je i prilika da Gradski odbor SUBNOR-a dodeli medalju borca, ove godine Aleksandru Blanuši, učesniku ratova 1991., 1992. i 1999. godine u elitnom gardijskom artiljerijskom puku. Ovo je priznanje za sve generacije koje su se pre mene borile za slobodu koju danas imamo, rekao je Blanuša, istakavši da je za njega to velika čast, ali i obaveza prenošenja slobodarskih ideja mladim generacijama.

Post Author: Milan

Ostavi komentar