Sastanak sa novim direktorom Instituta Yunus Emre

Predstavnici grada Kragujevca, član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić i pomoćnici gradonačelnika Boris Kovačević i Stefan Jovanović i koordinatorka Kancelarije za mlade Marija Đoković, sastali su se danas sa novoimenovanim direktorom Instituta Yunus Emre, Dinserom Šahinom i tom prilikom razgovarali o nastavku već postojeće dobre saradnje i mogućnostima njenog širenja i u drugim oblastima.

Kragujevac je jedan od gradova koji za Institut Yunus Emre ima poseban značaj, jer ostvarujemo izuzetno uspešnu saradnju i želimo da je nastavimo i produbimo, rekao je direktor Dinser Šahin. Jedna od najvažnijih delatnosti Instituta je proučavanje turskog jezika kroz onlajn i kurseve uživo, a imajući u vidu da je Kragujevac grad koji izuzetno ceni kulturu i umetnost, otvoreni smo da pomognemo u organizaciji muzičkih i filmskih događaja, kao i kurseva slikarskih tehnika svojstvenih turskoj umetnosti. Odnosi najviših zvaničnika naše dve zemlje su na izuzetno visokom nivou, i takve odnose treba preneti i na niže institucije, zbog čega ćemo biti otvoreni i vrlo toplo i prijateljski pristupiti svakoj daljoj saradnji, poručio je Šahin.

Pre pandemije 2019. godine grad Kragujevac je sa Institutom Yunus Emre, a preko Kancelarije za mlade organizovao kurs turskog jezika koji je prošlo više od 40 polaznika. S obzirom na to da za učenje turskog jezika i dalje postoji veliko interesovanje, na sastanku je dogovoreno da se ove godine nastavi sa održavanjem kurseva.

Teme današnjeg sastanka sa predstavnicima grada bile su i saradnja sa Univerzitetom i razmena studenata o čemu će više reči biti na nekom od narednih susreta.

Institut Yunus Emre u Beogradu deo je Zadužbine Yunus Emre. Osnovni cilj Instituta je predstavljanje turskog jezika, istorije, kulture i umetnosti i na taj način razvijanje prijateljskih odnosa. Institut radi uz podršku Ambasade Republike Turske u Beogradu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar