Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi 2022/2023.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, uz podršku EU projekta „Vidljivost i komuniciranje reforme javne uprave“ i učešće pet državnih univerziteta i 56 organa javne uprave i ove godine organizuje Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi 2022/2023.

Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi 2022/2023 održaće se 9. novembra 2022. godine, od 10.00 do 17.30 časova, kao online događaj, u virtuelnom prostoru Narodne skupštine Republike Srbije, prema programu koji će omogućiti interaktivanu i dinamičnu manifestaciju, sa velikim brojem istovremenih sesija, tematskih tribina i panela, čet i video poseta štandovima lokalnih samouprava i univerziteta učesnika Sajma.

Organizatori su uputili poziv studentima univerziteta u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Novom Pazaru da posete Sajam, upoznaju se sa ponudom stručne prakse koju su za njih pripremili učesnici Sajma i mogućnostima koje pruža stručna praksa u javnoj upravi.

U skladu sa najavljenim, počela je sa radom Virtuelna zajednica Studentska stručna praksa u javnoj upravi, kao mesto okupljanja organa javne uprave, univerziteta, studenata, mentora i supervizora stručne prakse i mesto razmene relevantnih informacija u vezi sa organizacijom i sprovođenjem stručne prakse u javnoj upravi.

Inače, prošlogodišnji Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi ocenjen je kao veoma uspešan, i po svojoj inovativnosti i rezultatima prepoznat je i nagrađen Specijalnom nagradom ReSPA & OECD / SIGMA za zemlje Zapadnog Balkana, u kategoriji Osnaživanje i zapošljavanje mladih.

Grad Kragujevac je ove godine za 34 studenta obezbedio pohađanje stručne prakse u Gradskoj upravi.

Post Author: Milan

Ostavi komentar