Sajam hortikulture od 27. do 30. maja

Sajam hortikulture pod pokroviteljstvom grada Kragujevca održaće se od 27. do 30. maja, najavljeno je na konferenciji u Medija centru Šumadija sajma. Tokom četiri sajamska dana trajaće i humanitarna aktivnost organizatora sajma ’’Cvet za Garvrila’’.

Za razliku od prethodne godine, ovogodišnji sajam će pored izložbenog prostora ispred zgrade Šumadija sajma, izlagači imati štandove i u hali. Predstaviće se nešto više od sto izlagača jer za kratko vreme je trebalo pripremiti i organizovati manifestciju koja tradicionalno privlači pažnju i izlagača, kupaca i medija. Želimo da, i pored brojnih okolnosti koje su iza nas, nastavimo u još boljem trendu a ovim sajmom to tek najavljujemo, rekao je direktor Šumadija sajma Aleksandar Lazović. U tom svetlu, ovogodišnji sajam će imati i humanitarni karakter sa ciljem da se prikupe sredstva za ostale troškove lečenja malog Gavrila Đurđevića. Nadam se da ćemo u finansijskom smislu, bar delom učestvovati u tome da mali Gravrilo nastavi da živi kao njegovi vršnjaci, rekao je direktor Lazović i pozvao Kragujevčane da posete sajam i iskoriste sajamske popuste da ulepšaju svoje bašte, vrtove i dvorišta i učestvuju u humanitarnoj aktivnosti.

Iako početak godine nije ukazivao da će biti moguće organizovati manifestacije, ovaj trenutak nam daje za pravo da sve naše resurse usmerimo na organizovanje predstojećih manifestacija . I pored toga što su i izlagači prošli kroz izuzetno neizvestan i turbulentan, pre svega finansijski period, imamo mogućnost i uspeli smo da, kroz ispitivanje tržišta, izlagača, učesnika, partnera, pozicioniramo kalendar nadolazećih manifestacija. U skladu s tim možemo najaviti Komdel u septembru, Sajam poljoprivrede u drugoj polovini septembra, pre toga Sajam lova i ribolova u drugom delu avgusta. Sa sve Kragujevčane i posetioce naših sajmova predstoji niz iznenađenja kao i neki novi atraktivni događaji, najavio je direktor sajma.

Radno vreme Sajma hortikulture je svakog dana od 10,00 do 20,00 časova a poslednjeg dana, u nedelju 30. maja do 18 sati. Ulaz i parking za sve posetioce su besplatni.

Post Author: Milan

Ostavi komentar