Sadnjom tuja u kompleksu Gerontološkog centra obeležen Dan planete Zemlje

Povodom obeležavanja Dana planete Zemlje u partnerskoj organizaciji JKP „Šumadija“, Instituta za javno zdravlje, Muzičke škole „Dr Miloje Milojević“, TUŠ „Toza Dragović“ u dvorištu Gerontološkog centra zasađene su sadnice četinara, spiralnih i okgruglih tuja i crvenolisnih šljiva.

Aktivnost sprovedena u saradnji gradskog preduzeća, Instituta i srednjih škola, povodom Dana planete Zemlje, podudara se sa onim što smo radili i što ćemo nastaviti i ubuduće a to je pošumljavanje i ozelenjavanje našeg grada kreiranjem zelenih oaza i parkova kako bismo imali što lepše zelene ambijente u kojima provodimo slobodno vreme, kazao je Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine koji je u ime grada prisustvovao akciji. Nikezić je podsetio na to koliko je bitno da ovakvim i sličnim aktivnostima podižemo svest javnosti, počev od najmlađih pa do nastarijih sugrađana, o važnosti zaštite i očuvanja životne sredine, najavivši potpisivanje ugovora sa Ministarstvom zaštite životne sredine za projekat pošumljavanja u vrednosti od 1, 25 miliona dinara. Ovim ćemo nastaviti sa trendom kreiranja zelenih oaza, poručio je on.

U okviru aktivnosti na polju ekologije JKP Šumadija kao društveno odgovorno preduzeće sadnjom 40 okruglih i spiralnih tuja, crvenolisnih šljiva u kompleksu Gerontološkog centra, sa najstarijim sugrađanima obeležavamo Dan planete Zemlje, kazao je Marko Vujnović direktor JKP Šumadija i podsetio da je Sektor niskogradnje nedavno u ovom kompleksu uradio staze. Vujnović je najavio da će se akcija čišćenja oko jezera i samog jezera u Šumaricama, odložena zbog lošeg vremena, održati narednog vikenda.

Direktorka Gerontološkog centra Katarina Tričković kaže da se aktivnosti za stara lica u Centru sa različitim institucijama organizuju najmanje jednom nedeljno i da je nakon obeležavanja Dana planete zemlje, sledeće u planu obeležavanje majskih praznika. U centru je na smeštaju 319 korisnika a kapacitet Gerontološkog centra je 336.

Post Author: Milan

Ostavi komentar